Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak obnovit řízení ve věci vydání Územního souhlasu?

Před cca 1 rokem jsme podali žádost o vydání Územního souhlasu, formou Oznámení stavebního záměru. Celé řízení a vydání kladného souhlasu odborem výstavby, bylo znemožněno pouze vydáním záporného stanoviska odboru životního prostředí, které nesouhlasilo vzhledem k tomu, že umístění objektu (mobilní stavba) měla být umístěna v lokalitě, jež je v současné době vyhlášena jako aktivní povodňová zóna. (K tomu dodávám - přestože i správce vodního toku (povodí), proti tomuto umístění, za splnění jím daných podmínek, které v projektu byly splněny, neměl námitky.)
V září tohoto roku ale mají být dokončeny protipovodňové úpravy tohoto území, kdy se předpokládá, že by tato aktivní zóna mohla být zrušena a tím i odstraněna nynější stavební uzávěra.
Při konečném jednání na odboru výstavby, kdy jsme byli informováni, že z výše uvedeného důvodu bude vydáno zamítavé stanovisko, nám bylo sděleno, že pokud se situace změní, může být využito původních podkladů (projekt a souhlasy dotčených) a obnoveno řízení v této věci.
Dotaz zní:
jakou formou je možné toto řízení o vydání Územního souhlasu obnovit? Je nutné opět podat nové Oznámení stavebního záměru?
Jednací spís, včetně všech požadovaných podkladů, je na odboru výstavby údajně založen.
Co je tedy nutné prvděpodobně podniknout?
Pochopitelnou radu - obrať se na stavební úřad beru, ale zatím nechci situaci nějak "rozviřovat" a tak se ptám, zda s tím nemáte někdo zkušenosti, nebo nevíte jak se to provádí.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak se zkus zeptat přímo na ministerstvu pro místní rozvoj. To metodicky vede a dozoruje stavební úř…
nerady 21.06.2021 20:43
nerady
Díky za rady. Jo, to bych snad i mohl. Pouze bych musel ještě zjistit, na jaký jeho "odbor" se obrát… poslední
George63 22.06.2021 09:21
George63

Tak se zkus zeptat přímo na ministerstvu pro místní rozvoj. To metodicky vede a dozoruje stavební úřady. Pokud bude vyjádření příznivé tak ho můžeš použít k tlaku na úředníky místního staveb. úřadu a pokud ne tak to nikde ukazovat nebudeš. Koncipuj to jako žádost o poskytnutí informací podle zákona 106, oni ti budou muset v zákonné lhůtě odpovědět.

Díky za rady. Jo, to bych snad i mohl. Pouze bych musel ještě zjistit, na jaký jeho "odbor" se obrátit.
No uvidím, nejspíš ale asi počkám do toho září, kdy bude akce "protipovodňových úprav" ukončena a pak "obnovím" řízení s místním stavebním úřadem.
Do té doby mám založena veškerá potřebná vyjádření všech zúčastněných, jež byla všechna kladná, včetně správce vodního toku - povodí (pouze to, úřednice z vodoprávního odboru MěÚ bylo záporné a celé řízení, o vydání územního souhlasu, "shodilo"). Takže, v případě problémů a tím vyvolání nutného případného dalšího řízení, bych použil tyto podklady. Přeji hezký den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru