Předmět Autor Datum
Určitě to půjde ale bude to stát peníze + souhlas všech spoluvlastníků. Bude se muset vše zaměřit a…
nerady 22.06.2021 09:21
nerady
V ideálním případě, aby každý vlastník bytu dostal jednu kóji. Protože ti, co ji nedostanou, s tím m…
Prasak 22.06.2021 18:15
Prasak
Souhlasím s tebou. Zažil jsem situaci kdy bylo potřeba postavit výtah pro vozíčkáře ve vnitrobloku o…
nerady 22.06.2021 22:32
nerady
My to máme podobně. Na parkovišti jsme přesunuli popelnice jinam a vzniknul krásnej flek, no prostě…
Prasak 22.06.2021 22:48
Prasak
Zkuste loterii. Dejte všem po jednom losu, nechte to organizovat notáře a vylosujte jednoho člověka.…
nerady 22.06.2021 23:26
nerady
Každý z nás má na tom kousku ideální podíl. Nelze s ním naložit proti vůli vlastníka. Ani losem. poslední
Prasak 23.06.2021 16:33
Prasak

Určitě to půjde ale bude to stát peníze + souhlas všech spoluvlastníků. Bude se muset vše zaměřit a potom přepočítat podíly na domě, sepsat nejlépe nějakým právníkem, který se v tom vyzná. Kdysi jsem na podobné věci ukecával právníka, který dříve pracoval na katastru (tomu to většinou jeho bývalí kolegové nevrátí k přepracování). Je tu ještě problém, že pokud se někomu změní podíl na domě směrem dolu tak se mu to nebude líbit a hodí do toho vidle.

V ideálním případě, aby každý vlastník bytu dostal jednu kóji. Protože ti, co ji nedostanou, s tím musí souhlasit a ti ostatní by měli jejich podíl na společných prostorách odkoupit. V případě i jednoho nesouhlasu mají ostatní po žížalkách a nemůžou si tam ty kóje ani udělat, natož vlastnit.
Často bývá největší problém vůbec dohledat všechny vlastníky, u nás je 90+ bytů a v bytech ne vždy bydlí vlastníci a ne vždy je jen jeden vlastník bytu.

Souhlasím s tebou. Zažil jsem situaci kdy bylo potřeba postavit výtah pro vozíčkáře ve vnitrobloku obytných domů. "Díky" prodeji pozemku ve vnitrobloku všem vlastníkům okolních bytů (každý vlastnil nějakou tisícinu) a týkalo se to cca 350 vlastníků, tak to byl neřešitelný problém. Když už by si to dal i dohromady tak vždy někdo umře a čekáš na dědictví.:-)

My to máme podobně. Na parkovišti jsme přesunuli popelnice jinam a vzniknul krásnej flek, no prostě další parkovací místo. Ale nemůžeme ho nikomu pronajmout, nikomu prodat, ani jinak využít. Protože je třeba souhlas všech vlastníků a těch je něco okolo 150. A pokud by jedinej chtěl to místo pro sebe a ne pro souseda, kterej má zájem tam parkovat, tak celá akce padá. A kdo by kvůli tomu chtěl dobrovolně absolvovat to martirium se sháněním všech vlastníků?!
Takže na tom potenciálním parkovacím místě máme krásnej, velkej květináč.

Zkuste loterii. Dejte všem po jednom losu, nechte to organizovat notáře a vylosujte jednoho člověka. Záleží jen na Vás zda to bude navždy, či na rok či na měsíc. Můžete také losy prodávat a peníze použít do fondu oprav ale bude to trochu složitější jelikož na to bude potřeba nějaký souhlas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru