Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Více exekucí

Dobrý den, nevím přesně kam tento topic přiřadit,

Chci se zeptat.

Přítelkyně ma exekuci z roku 2016 došel ji dopis ihned kontaktovala exekutora s tím že je schopna splácet, exekutor ji vyhověl a každý měsíc začne posílat 1000 kc.

Otazkou je , přiznala se mě ze toho ma vic (3 exekuce) ale od firem a povlu jako je provident credit portal a simpucka. Je to za dobu co jsme se neznali, rok 2012- az 2015 (ta na kterou reaguje je 2016 od firmy co podstoupila od tmobile)

Když splácí jednu půjčku (a to bude jak má to si pohlídam) může další půjčka- exekutor naskočit do bytu a zabavovat věci?

Rád bych věděl na čem jsem. Hledal jsem informace na internetu ale jsou dost sporné někde pisou ze pokud člověk platí exekuci ostatní musí počkat někde píšou ze to je jedno že ma platit všechny naráz , jenže to bych se s toho .. mno asi chapeme :)

Díky všem za odpověď předem.

Předmět Autor Datum
Žít s ní můžeš i bez toho, aby byla přihlášená u tebe v bytě. Samozřejmě, že informace jsou rozporup… nový
nerady 05.07.2021 00:02
nerady
Takže vlastně reakce exekutora může bejt různorodá, buď se domluví jako s tím prvním a nebo prostě d… nový
Pavelpaja 05.07.2021 07:42
Pavelpaja
To, že splácí jednomu exekutorovi, neznamená, že druhej nemůže svůj dluh vymáhat taky. Takže pokud o… nový
Prasak 05.07.2021 01:24
Prasak
Samosebou že ji urguji ať hlavně nedělá "mrtvého brouka" ale co.jsem cetl exekutoři dokážou bejt dos… nový
Pavelpaja 05.07.2021 07:40
Pavelpaja
Jediné schodné riešenie je požiadať o združenie všetkých exekúcii do jednej spoločnej,nech nezačne k… poslední
audax 09.07.2021 16:04
audax

Žít s ní můžeš i bez toho, aby byla přihlášená u tebe v bytě. Samozřejmě, že informace jsou rozporuplné, jelikož si exekutoři dělají co chtějí, někteří jsou piráti (většina) a někteří se chovají slušně (menšina). Dosvědčuje to neustálá snaha poslanecké sněmovny určit exekutorům nějaké mantinely.

Takže vlastně reakce exekutora může bejt různorodá, buď se domluví jako s tím prvním a nebo prostě dojde a vezme si věci.

Odmítnout splátkový kalendář ale exekutor nemůže nebo ano? Přece jen i když je pozdě tak bude mít snahu splácet , že bych se "ručil"? Máme spolu už malinkou a nerad bych aby se něco takového stalo.

To, že splácí jednomu exekutorovi, neznamená, že druhej nemůže svůj dluh vymáhat taky. Takže pokud o dluhu holka ví, tak ať ho začne řešit dřív, než přijde druhej exekutor. S největší pravděpodobností ji však exekutor bude kontaktovat a vyzve k zaplacení dluhu, pokud však již tak neučinil, to by fakt mohl jít rovnou pro věci.
A z lidskýho hlediska - nehlídej si jen její splácení, ale její finanční chování. Už to, že nasekala dluhy a nechala je dojít do exekuce, je na pováženou.

Samosebou že ji urguji ať hlavně nedělá "mrtvého brouka" ale co.jsem cetl exekutoři dokážou bejt dost nelidsky, takže jsem ji zaúkoloval ať se jim ozve a ať se to dá jakkoliv řešit. Byt je psaný na ní (smlouva) proto to řeším. Každopádně diky za informace.

Jediné schodné riešenie je požiadať o združenie všetkých exekúcii do jednej spoločnej,nech nezačne každý exekútor konať jednotlivo a po svojom…..to že platí jednému nijako neobmedzuje ostatných exekútorov aby nejako čakali a konali postupne,ak začnú konať všetci naraz a každý za seba,vtedy začne tá pravá sranda,môže dôjsť aj k tomu,že niektorý z nich omylom zabaví aj Tvoje veci,pokial žijete v spoločnej domácnosti,to si potom budeš nútený riešiť osobne vylučovaniu žalobou na súde a to je tiež beh na dlhé trate….

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru