Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prepis vozidla počas exekúcie

Existujú dva rôzne prípady:
1) Auto je kúpené - teda de jure si majiteľom, ale ešte nie je odhlásené - teda držiteľom je pôvodný majiteľ. Vtedy exekútor nemôže na auto siahnuť, lebo by porušil právo toho druhého užívať vec. Jediné čo urobí - zablokuje ďalšie úkony s vozidlom - t.j. ďalší predaj, darovanie, prepis na inú osobu, než si ty.
2) Auto je kúpené (teda si majiteľom) a pôvodná ho odhlásil, ale ty si ho ešte neprihlásil - vtedy exekútor môže zahrnúť auto do exekúcie, pretože je už len tvoje a nik iný ho (ako držiteľ) neužíva (nie sú poškodené cudzie práva, ako povinného).
A keďže v tvojom prípade sa jedná asi o prípad 2) - auto spadá do exekúcie. Prihlásenie vozidla je evidencia na DI a zaznačenie skutočného stavu vlastníctva a držania vozidla. S exekúciou nemá nič spoločné - majiteľom si ty podľa zmluvy. Pokiaľ ho prihlásiš - môžeš ho užívať, voziť sa na ňom (to ti zakázať nemôže), ale visí nad tým auto hrozba, že ti bude exekvované (odobraté, prípadne predané v dobrovoľnej dražbe pre uspokojenie pohľadávok veriteľa a exekútora).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny