Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prepis vozidla počas exekúcie

Dobrý deň, môj problém spočíva v tom, že mám exekúciu cca 3000€. Chcem ísť kupovať v pondelok auto z iného okresu. Pánovi prinesiem splnomocnenie, že auto môže odhlásiť na moje meno. Podstate mám 2 otázky. Prvá je, že keď auto bude ešte odhlásene mám 30 dní max na prihlásenie, môže mi exekutor počas tejto doby auto vziať? A druhá keby chcem, aby sa auto prihlásilo na inú osobu, musim ja ešte tu druhu osobu nejak splnomocniť, alebo sa to takto nedá?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Exekútor čáhne obratom na novovobjavený majetok počas úkonov. Premlčacia lehota je 10 rokov od nadob… poslední
Nuda 12.08.2021 18:15
Nuda

Exekútor čáhne obratom na novovobjavený majetok počas úkonov. Premlčacia lehota je 10 rokov od nadobudnutia právoplatnosti a vykonateľnosti exekučného titulu.

Verejnosť by zaujímalo, či si sa úmyselne vyhýbal, či si prebral hoc aj prvú zásielku od exekútora, či rozhodol príslušný súd verejným oznámením o tomto výkone ak si nepreberal zásielky, lebo inak je exekúcia neplatná, "negotium nullum ex lege".

Tebou poverená osoba sa stáva riadnym a zákonným majiteľom vozidla po jeho prihlásení a prepise. Na tento majetok nemá exekútor dosah.

Tretiu osobu si môžeš poistiť inou zmluvou o finančnej pôžičke s dobou splatnosti, samozrejme verifikovanou u kompetentnej úradnej osoby. (Lenže, ktorý pako by na šunt v podobe bezcenného šrotu-plechu, bohového, tuzexového tátoša, k takejto zmluve pristúpil?).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru