Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aliexpres uhrazené DPH chce celní úřad znova.

Zdravím koupil sem nůž v Číně kde si naůčtovali rovnou DPH 132 Kč ,no a teď koukám na sledování balíku a v celním řízení si naůčtovala pošta DPH znova,navíc si ho vypočítali z celkové částky nože + DPH uhrazneýho prodejci v číně + něco navíc.Co s tím? Reklamovat u pošty nebo u Číňana kdo si účtuje to DPH neoprávněně?

[93357-lklk-jpg]

[93358-ffff-jpg]

Řešení:

No ok s tímhle každej počítá už a osobně bych DPH zaplatil tak jako tak,pořád se to vyplatí pokud vše probíhá hladce,teď mě dorazilo očekávaný pouzdro pro známého Xiaomi Redmi 9A,cena ca 90Kč s DPH uhrazeno rovnou v Číně,to samé pouzdro tady kolem 300 a vejš takže dobrá nenažraost zdejších obchodníků který volali nejvíc pro zavedení DPH.

Teď k zdvojenému DPH ,Česká pošta // můžete poslat plnou moc (nic se nakonec neplatí to spadá pod těch 150Kč co sem už zaplatil) podáte na poště spolu s doklady faktura apod a my podáme žádost,kde vyřízení může trvat od týdne až několik měsíců.Nejdřív k zastupování plnou moc nepotřebujou a pak zase jo divné.:-) Výsledek nejistej to je k pláči,oni se neoprávněně obohatí a nic se asi neděje.Abych jim dával plnou moc a někde si tisknul doklady za to by mě to nestálo na to bych se vykašlal, poslal bych to na ČOI akorát,tam to stejně možná pošlu protože zákon porušili.

Reklamoval sem u Aliexpres/prodejce ,nejdřív teda jako že nemám nárok Aliexpres zamítnul (jenže to kvůli tomu že podklady jsou v Cz a to je problém asi) ,tak sme si chvilku dopisovali jenom s Aliexpresem a ten nakonec odpověděl že prodejce DPH vrátí a bude ho chtít nazpět tam kde ho prokazatelně odvedli. (dle mého toto nebude ojedinělej případ a budou jim toho vracet víc).Takže ve finále se člověk normálně domluví během dvou dní s číňanem než s podělanou Českou poštou za dva měsíce,kde ani neodpoví v zákonné lhůtě.

Můj názor pokud něco z Číny dneska tak pouze AliExpress Standard Shipping / AliExpress Premium Shipping ,tam všechno zatím chodí jak má bez problémů.Jiná doprava je sázka do loterie a kdyby víše zmíněné pouzdro skončilo na celnici tak by vyšlo dráž než tady.Nůž byl taky jiná doprava přes Holandsko a už neprošel.Otázka jestli nakonec nepůjde přes celnici všechno v zastoupení pošty 150Kč ke zboží kde už je prokazatelně DPH uhrazený.Taky mě tam napočítali dopravu což je zákon debility ,pokud možno brát něco s nějakým min poplatkem než to kde je free,bo pak se na tom ty paraziti tady přiživěj pěkně.]:)

Edit,teď sem zkušebně hodil pár věcí k zaplacení a položka VAT zmizela a už tam není,takže pak bude DPH vyměřovat asi celnice to se rovná + 150 za zastoupení pošty u každého balíku,jestli to VAT nevymazali teda jenom u mě kvůli reklamaci.:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já jsem jako věrný zákazník jedné britské služby dostal jako dárek tričko. Vůbec jsem se nedozvěděl,… nový
Taky okradený 28.12.2021 00:44
Taky okradený
Protože to bylo posláno jako dar, tedy s nulovou hodnotou, celnice odhadne cenu a napočítá DPH a cen… nový
Jan Fiala 28.12.2021 06:32
Jan Fiala
Díky za reakci, no hodnotu tam uvedli 2 libry. Je to prostě výpalné 150 Kč ke každé zásilce z mimo E… nový
Taky 28.12.2021 16:00
Taky
Protože to bylo bez hodnoty, tak hodnotu 2 libry stanovili podle "obvyklé ceny" poslední
Jan Fiala 28.12.2021 16:31
Jan Fiala

Já jsem jako věrný zákazník jedné britské služby dostal jako dárek tričko. Vůbec jsem se nedozvěděl, že už přišlo a jen náhodou když jsem šel na poštu pro jinou zásilku, dozvěděl jsem se, že tam mám i tento dárek. Udaná hodnota zásilky odesílatelem 2 GBP. Pošta po mě chtěla zaplatit přes 217 Kč (clo 67 a 150 za ty super služby po tajnu na poště uloženého trička).

Tak se mi dárek pěkně prodražil. Co s tím? Dá se to nějak dostat zpět?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru