Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aliexpres uhrazené DPH chce celní úřad znova.

Zdravím koupil sem nůž v Číně kde si naůčtovali rovnou DPH 132 Kč ,no a teď koukám na sledování balíku a v celním řízení si naůčtovala pošta DPH znova,navíc si ho vypočítali z celkové částky nože + DPH uhrazneýho prodejci v číně + něco navíc.Co s tím? Reklamovat u pošty nebo u Číňana kdo si účtuje to DPH neoprávněně?

[93357-lklk-jpg]

[93358-ffff-jpg]

Řešení:

No ok s tímhle každej počítá už a osobně bych DPH zaplatil tak jako tak,pořád se to vyplatí pokud vše probíhá hladce,teď mě dorazilo očekávaný pouzdro pro známého Xiaomi Redmi 9A,cena ca 90Kč s DPH uhrazeno rovnou v Číně,to samé pouzdro tady kolem 300 a vejš takže dobrá nenažraost zdejších obchodníků který volali nejvíc pro zavedení DPH.

Teď k zdvojenému DPH ,Česká pošta // můžete poslat plnou moc (nic se nakonec neplatí to spadá pod těch 150Kč co sem už zaplatil) podáte na poště spolu s doklady faktura apod a my podáme žádost,kde vyřízení může trvat od týdne až několik měsíců.Nejdřív k zastupování plnou moc nepotřebujou a pak zase jo divné.:-) Výsledek nejistej to je k pláči,oni se neoprávněně obohatí a nic se asi neděje.Abych jim dával plnou moc a někde si tisknul doklady za to by mě to nestálo na to bych se vykašlal, poslal bych to na ČOI akorát,tam to stejně možná pošlu protože zákon porušili.

Reklamoval sem u Aliexpres/prodejce ,nejdřív teda jako že nemám nárok Aliexpres zamítnul (jenže to kvůli tomu že podklady jsou v Cz a to je problém asi) ,tak sme si chvilku dopisovali jenom s Aliexpresem a ten nakonec odpověděl že prodejce DPH vrátí a bude ho chtít nazpět tam kde ho prokazatelně odvedli. (dle mého toto nebude ojedinělej případ a budou jim toho vracet víc).Takže ve finále se člověk normálně domluví během dvou dní s číňanem než s podělanou Českou poštou za dva měsíce,kde ani neodpoví v zákonné lhůtě.

Můj názor pokud něco z Číny dneska tak pouze AliExpress Standard Shipping / AliExpress Premium Shipping ,tam všechno zatím chodí jak má bez problémů.Jiná doprava je sázka do loterie a kdyby víše zmíněné pouzdro skončilo na celnici tak by vyšlo dráž než tady.Nůž byl taky jiná doprava přes Holandsko a už neprošel.Otázka jestli nakonec nepůjde přes celnici všechno v zastoupení pošty 150Kč ke zboží kde už je prokazatelně DPH uhrazený.Taky mě tam napočítali dopravu což je zákon debility ,pokud možno brát něco s nějakým min poplatkem než to kde je free,bo pak se na tom ty paraziti tady přiživěj pěkně.]:)

Edit,teď sem zkušebně hodil pár věcí k zaplacení a položka VAT zmizela a už tam není,takže pak bude DPH vyměřovat asi celnice to se rovná + 150 za zastoupení pošty u každého balíku,jestli to VAT nevymazali teda jenom u mě kvůli reklamaci.:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já jsem jako věrný zákazník jedné britské služby dostal jako dárek tričko. Vůbec jsem se nedozvěděl,…
Taky okradený 28.12.2021 00:44
Taky okradený
Protože to bylo posláno jako dar, tedy s nulovou hodnotou, celnice odhadne cenu a napočítá DPH a cen…
Jan Fiala 28.12.2021 06:32
Jan Fiala
Díky za reakci, no hodnotu tam uvedli 2 libry. Je to prostě výpalné 150 Kč ke každé zásilce z mimo E…
Taky 28.12.2021 16:00
Taky
Protože to bylo bez hodnoty, tak hodnotu 2 libry stanovili podle "obvyklé ceny" poslední
Jan Fiala 28.12.2021 16:31
Jan Fiala

Já jsem jako věrný zákazník jedné britské služby dostal jako dárek tričko. Vůbec jsem se nedozvěděl, že už přišlo a jen náhodou když jsem šel na poštu pro jinou zásilku, dozvěděl jsem se, že tam mám i tento dárek. Udaná hodnota zásilky odesílatelem 2 GBP. Pošta po mě chtěla zaplatit přes 217 Kč (clo 67 a 150 za ty super služby po tajnu na poště uloženého trička).

Tak se mi dárek pěkně prodražil. Co s tím? Dá se to nějak dostat zpět?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru