Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právo na umiestnenie závory

Sám píšeš, že vraj to "odstavené" letisko je verejne dostupné a že podľa výpisu z katastra nemá vlastníka. Omyl! Vlastníka MÁ - je ním štát. Že si tam planetárium postavilo závoru? Ani nevieš, ako ju postavil, či to nemajú povolené. V tom planetáriu nie sú hlupáci - isto si zistili, ako na to a požiadali štát o nainštalovanie závory - na to stavebné povolenie nepotrebujú. A keď uviedli dôvod, že v dobe, kedy vykonávajú pozorovania po letisku jazdia auta (mimochodom - ty mi uveď zákon, ktorý povoľuje neobmedzene jazdiť po verejnom priestranstve! Môžeš tak len po vlastnom pozemku!) - tak to povolenie na 100% dostali. A tiež nie je isté, že to urobilo samotné planetárium - stačil od nich podnet, prišli z PSK, namontovali a im dali kľúč, aby sa dostali na SVOJ pozemok.
Okrem toho - pokiaľ je to vedené ako letisko - po letisku, letiskovej dráhe nemajú právo bez povolenia jazdiť akékoľvek vozidlá, ktoré nemajú súvis s prevádzkou letiska. Okrem toho - toto letisko je možno vedené ako záložne pre núdzové pristávanie. Podľa sat. záberov je tam regulérna dráha s asfaltovým povrchom. Toto letisko je regulérne letisko - je vedené ako letisko https://www.airliners.sk/mapa-neregistrovanych-a-polnych-letisk-slovenska/
Takže to vyzerá, že vykrikuješ o nejakých zákonoch a pritom TY si ešte väčší porušovateľ zákonov.

Keďže som si pozrel katastrálnu mapu - objekty a plochy pod planetáriom vlastní PSK. Dokonca v prvej tretine vzletovej dráhy majú asi nejaké zariadenie na meranie (1051/14). Inak - všetko je to pod E a patrí to viacerým.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny