Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právo na umiestnenie závory

Zdravím, potreboval by som si objasniť niektoré veci o zákonoch, aby som sa nedostal do nejakých problémov. Jedná sa o odstavené letisko, už odjakživa bolo verejne dostupné, mladý vodiči sa tam učili jazdiť na autách keďže nikoho neohrozovali. Hneď vedľa letiska je planetárium. Z dňa na deň tam planetárium namontovalo závoru ktorú následne zamkli kladkou. Jednoducho nám znemožnili vstup na letisko. Moja otázka znie. Majú právo tam umiestniť tu závoru a následne ju uzamknúť ?
Amatérsky som skúmal a podľa katastra máp tá parcela kde sa nachádza závora a staré letisko nemá žiadneho vlastníka, takže to nepatrí nikomu. (viď. priložený súbor)
Mam 100 chutí tam dôjsť a kladku jednoducho precvaknúť, no obávam sa že poruším nejaký zákon.
Vopred ďakujem za odpoveď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sám píšeš, že vraj to "odstavené" letisko je verejne dostupné a že podľa výpisu z katastra nemá vlas… nový
yYy 10.09.2021 11:43
yYy
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/vyrostci-znicili-driftovanim-parkoviste-v-chlumci-zachytila-je-k… poslední
Yarda 10.09.2021 16:34
Yarda

Sám píšeš, že vraj to "odstavené" letisko je verejne dostupné a že podľa výpisu z katastra nemá vlastníka. Omyl! Vlastníka MÁ - je ním štát. Že si tam planetárium postavilo závoru? Ani nevieš, ako ju postavil, či to nemajú povolené. V tom planetáriu nie sú hlupáci - isto si zistili, ako na to a požiadali štát o nainštalovanie závory - na to stavebné povolenie nepotrebujú. A keď uviedli dôvod, že v dobe, kedy vykonávajú pozorovania po letisku jazdia auta (mimochodom - ty mi uveď zákon, ktorý povoľuje neobmedzene jazdiť po verejnom priestranstve! Môžeš tak len po vlastnom pozemku!) - tak to povolenie na 100% dostali. A tiež nie je isté, že to urobilo samotné planetárium - stačil od nich podnet, prišli z PSK, namontovali a im dali kľúč, aby sa dostali na SVOJ pozemok.
Okrem toho - pokiaľ je to vedené ako letisko - po letisku, letiskovej dráhe nemajú právo bez povolenia jazdiť akékoľvek vozidlá, ktoré nemajú súvis s prevádzkou letiska. Okrem toho - toto letisko je možno vedené ako záložne pre núdzové pristávanie. Podľa sat. záberov je tam regulérna dráha s asfaltovým povrchom. Toto letisko je regulérne letisko - je vedené ako letisko https://www.airliners.sk/mapa-neregistrovanych-a-polnych-letisk-slovenska/
Takže to vyzerá, že vykrikuješ o nejakých zákonoch a pritom TY si ešte väčší porušovateľ zákonov.

Keďže som si pozrel katastrálnu mapu - objekty a plochy pod planetáriom vlastní PSK. Dokonca v prvej tretine vzletovej dráhy majú asi nejaké zariadenie na meranie (1051/14). Inak - všetko je to pod E a patrí to viacerým.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru