Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plná moc.

Chtěl jsem si vzít poprvé v životě advokáta kvůli údajnému přestupku v sousedském sporu. V telefonu zní rozumně, dohodli jsme se na ceně, ale pak mi poslal plnou moc, kterou mám podepsat. Ten text vypadá hrůzostrašně. To opravdu podepisují všichni u všech právníků? Mně to spíš připadá, jako bych se prodával do otroctví Talibanu.

Já, níže podepsaný .........................................................
bytem/se sídlem ......................................................

zmocňuji advokáta: JUDr. ....
aby mě obhajoval, resp. ve všech právních věcech zastupoval, aby vykonával veškeré úkony s tím související, zejména přijímal doručované písemnosti, podával návrhy a žádosti, uzavíral smíry a narovnání, uznával uplatněné nároky, vzdával se nároků, podával opravné prostředky, námitky nebo rozklad a vzdával se jich, vymáhal nároky, plnění nároků přijímal, jejich plnění potvrzoval, to vše i tehdy, když je podle právních předpisů zapotřebí zvláštní plné moci. Tuto plnou moc uděluji i v rozsahu práv a povinností podle občanského soudního řádu, správního řádu a jako zvláštní plnou moc k zastupování ve věci vedené Městským úřadem v ...
......................................................................................
Beru na vědomí, že zmocněný advokát je oprávněn si ustanovit za sebe zástupce a pokud jich ustanoví více, souhlasím, aby každý z nich jednal samostatně. Je mi známo, že podle smlouvy příkazní náleží advokátovi odměna za poskytnutou právní pomoc a náhrada hotových výloh, případně náhrada za ztrátu času.
Zavazuji se tuto odměnu a náhradu zaplatit, kdykoliv mi bude vyúčtována, společně a nerozdílně s těmi, kteří společně se mnou udělili zmocnění, bez ohledu na to, zda a v jaké výši byla přisouzena vůči odpůrci. Zavazuji se složit přiměřenou zálohu podle postupu prací.

V ... dne ...................... 200...
......................................................
......................................................

Přijímám zmocnění a zmocňuji dále ve stejném rozsahu : .......

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny