Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevýhodné dedičstvo

Dobrý deň , zhruba pred rokom zomrel otec , a tak asi koncom februára sa konalo dedičské konanie. Sme 4 bratia a na dedičskom konaní sme podpísali nevýhodné rozhodnutie , v ktorom sme sa vlastne vzdali svojích dedičských podielov v prospech najmladšieho brata . Podľa ustanovenia nám trom prináleží čiastka 8 000 eur , len v prípade že sa nemovitosť predá . Počítali sme s tím že najmlačší brat to predá . Opak je pravdov . Preto sa pýtam : Je možné toto rozhodnutie zmeniť , a akým sôsobom ? Aké právne kroky treba pre to urobyť ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sami ste si to zavarili. Dali ste podmienku, ktoré NIE JE pre toho jedného nijak záväzná (len v príp… poslední
yYy 09.11.2021 20:16
yYy

Sami ste si to zavarili. Dali ste podmienku, ktoré NIE JE pre toho jedného nijak záväzná (len v prípade, že nemovitosť predá). Mali ste v dedičskom konaní dať podmienku finančného vyrovnania a to, že v prípade pripadnutia tej nehnuteľnosti tomu jednému - on vám každému vyplatí podiel 8000€ - v tom prípade by to bolo právne vymáhateľné. Takto, ako ste to zadali, je to právne nevymáhateľné.
P.S. Len sa čudujem, že notár/advokát vás na toto neupozornil, že je to pre vás nevýhodné a v takom znení aj nevymáhateľné (ale to nie je jeho povinnosť, skôr profesná česť a skúsenosť).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru