Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výstavba skautského tábora kousek od domu

Dobrý den,
skauti mi chtějí asi 80m od domu postavit dětský tábor. Mám obavy o dosavadní klid a taky aby jsme neměli věčně dům v obležení aut od rodičovskýh návštěv, zásobování atd. Bude tam muset někdo velmi často zásobovat, jelikož na tom pozemku není elektřina, voda, odpady, prostě nic. K tomu táboru se nikdo nedostane, poslední místo, kde se bude dát dostat je úzká cesta před naším domem. Dál jedině traktorem nebo teréním autem.
Okolo máme lesy, mám obavy, aby nekradli dřevo.
Dá se popřípadě nějak bránit nebo ne?

Předmět Autor Datum
No jestli jsou na soukromém pozemku a mají povolení majitele, bude to těžké... :-| A tím spíš, když…
host 14.12.2021 08:02
host
Tak pokud jsou to opravdu skauti, tak ti si pokud vím zásobování zařizují z velké části sami. Skautů…
Wikan 14.12.2021 08:16
Wikan
Ty lesy okolo jsou tvoje? Pokud to budou jen takoví "jakoskauti", tak posílat tam hygienu a hasičsko…
Yarda 14.12.2021 09:56
Yarda
bránit se moc nedá, ale můžeš si na zahradě otevřít stánek se zmrzlinou nebo párkem v rohlíku
invaze skautů 30.12.2021 23:51
invaze skautů
Dobrý den! Jen málo k tomu lesu. Každý les potřebuje trvale nějakou "údržbu". Tak se s nimi dohodnět… poslední
vitovec 29.01.2022 15:32
vitovec

Ty lesy okolo jsou tvoje?
Pokud to budou jen takoví "jakoskauti", tak posílat tam hygienu a hasičskou hlídku. Případně zkusit se nějak dohodnout s majitelem toho pozemku.
A zkusit se nějak dohodnout s těmi skauty, že jim třeba dovolíš, aby si u tebe mohli brát vodu pokud se tam budou chovat oploceně.

Do skautského tábora přiletí na$ranej hajnej:
"Zatracení skauti, támhle u lesa byl metr dříví. Kam se poděl?"
"My se dáme poddat pane hajnej."
:-D:beer:

Dobrý den! Jen málo k tomu lesu. Každý les potřebuje trvale nějakou "údržbu". Tak se s nimi dohodněte, vyznačte čeho se potřebujete v lese zbavit / probírka, úklid po těžbě a pod./, rádi vám to provedou. Vám se to v dnešní době nevyplatí dělat, protože taková práce totiž stojí víc než cena získaného dříví, když tu práci zadáte, budete ještě doplácet.
Mimo jiné mám les, 1 ha, před 50 ti lety zalesněná louka. Jedna polovina nestojí za nic, druhá polovina je krásný pěkný les a to díky skautům. To ještě v době, kdy v lese hospodařily Státní lesy na sousedním pozemku měli skauti tábor. Potřebovali tyčovinu na ty jejich stany a přístřešky tak vyrazili do lesa a vlastně zadarmo udělali probírku části lesa a dali základ pěknému lesu. Na zbylé polovině lesa se státní lesy na probírku vykašlali, tuto část lesa bez výchovného zákroku pak poškodil sníh a vítr, zbytek nestojí za nic.
U jiného většího lesa bych potřeboval provést na cca 1 ha výchovný zásah /vyřezání souší, probírka tyčoviny, úklid a pod./ Sám, to již vzhledem k věku nezvládnu, nikdo to nechce dělat, co bych za to dal, aby se tam někde utábořili skauti a potřebovali dřevo, ještě bych jim pomohl a připlatil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru