Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výstavba skautského tábora kousek od domu

Dobrý den! Jen málo k tomu lesu. Každý les potřebuje trvale nějakou "údržbu". Tak se s nimi dohodněte, vyznačte čeho se potřebujete v lese zbavit / probírka, úklid po těžbě a pod./, rádi vám to provedou. Vám se to v dnešní době nevyplatí dělat, protože taková práce totiž stojí víc než cena získaného dříví, když tu práci zadáte, budete ještě doplácet.
Mimo jiné mám les, 1 ha, před 50 ti lety zalesněná louka. Jedna polovina nestojí za nic, druhá polovina je krásný pěkný les a to díky skautům. To ještě v době, kdy v lese hospodařily Státní lesy na sousedním pozemku měli skauti tábor. Potřebovali tyčovinu na ty jejich stany a přístřešky tak vyrazili do lesa a vlastně zadarmo udělali probírku části lesa a dali základ pěknému lesu. Na zbylé polovině lesa se státní lesy na probírku vykašlali, tuto část lesa bez výchovného zákroku pak poškodil sníh a vítr, zbytek nestojí za nic.
U jiného většího lesa bych potřeboval provést na cca 1 ha výchovný zásah /vyřezání souší, probírka tyčoviny, úklid a pod./ Sám, to již vzhledem k věku nezvládnu, nikdo to nechce dělat, co bych za to dal, aby se tam někde utábořili skauti a potřebovali dřevo, ještě bych jim pomohl a připlatil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny