Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Eshop, odstoupení od kupní smlouvy

Dobrý den,

Už to bude týden od zaplacení objednávky z jednoho nejmenovaného eshopu. Objednal jsem zboží za 13000 Kč, ale dorazila krabice ve které byla pouze jedna položka za 2 500 Kč.

Řeším to už od pátku s podporou ale stále se mi nedaří zjistit zda vůbec někdy zbytek dorazí. Údajně špatně označily druhou část a snaží se zjistit pod jakým číslem byla poslána a kde se nachází. Vzhledem k tomu že jde o vánoční dárek nehodlám čekat dalších X dní než se k tomu vyjádří, protože to stejně budou zase okecavat a druhá část už nestihne dorazit.

Dnes jim dám ještě šanci to nějak zařídit, pokud tak neučiní uvažoval jsem že zbytek zboží nakoupím u konkurence v kamenném obchodě.

Má otázka tedy zní zda je možné odstoupit od kupní smlouvy. Tedy pouze na část objednávky ( položku za 2000 si nechal a za zbytek požadoval vrácení peněz). Dá se to takhle zařídit, nebo musím poslat to co již dorazilo zpět a požadovat celkovou částku?

Předem děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chápu jako prodejce to musí být totální extrém. No nakonec to dopadlo jak jsem očekával a informace… poslední
Malík 16.12.2021 13:12
Malík

Chápu jako prodejce to musí být totální extrém.

No nakonec to dopadlo jak jsem očekával a informace předány nebyly, tudíž balík byl poslán zpět. Abych ale eshopu jenom pořád něco nevyčital tak s reklamací mi vyšli vstříc a budeme to nějak řešit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru