Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ať to upřesním, za života bylo povinné ručení zaplaceno, výročí smlouvy bylo až po smrti. Jinak co p… nový
Mistr X 10.01.2022 02:51
Mistr X
Pojistka propadla po smrti = dedice to nemusi zajimat. Provozovatel v te dobe neexistoval a tim to h… nový
re4zon 10.01.2022 18:29
re4zon
No to co říkáš zní sice logicky, ale moc vstřícně na to, aby to byla pravda. Tohle říká Zákon č. 168… poslední
Mistr X 10.01.2022 21:51
Mistr X
Není to tak dávno co jsem četl o nějaké podobné záležitosti, už jsem zapomněl, o co přesně šlo. Tak… nový
Yarda 10.01.2022 09:55
Yarda

Ať to upřesním, za života bylo povinné ručení zaplaceno, výročí smlouvy bylo až po smrti. Jinak co přišlo poštou jsme platili a tak to běží dál. No a k té ČKP, ta se neozvala, pojišťovna auto odhlásila před pár týdny. Domluvili jsme se, že se uzavře nová pojistka na jednoho z dědiců. Za mě by teda bylo nejlepší depozito, ale to notář tvrdil, že nejde. Ať prý nic neplatíme, neřešíme a počkáme po dědickém řízení a pak zaplatíme pokutu ČKP. Fakt vtipálek. 3 auta, motorky, přívěs, pokuta je tuším 50kč denně, no to by se za ty měsíce nasčítalo... fakt nechápu, že pojišťovna nemohla alespoň tu upomínku poslat poštou, zaplatilo by se a byl by klid.

No to co říkáš zní sice logicky, ale moc vstřícně na to, aby to byla pravda. Tohle říká Zákon č. 168/1999 Sb.Zákon o pojištění odpovědnosti.
§ 26 (2) V případě smrti vlastníka vozidla vykonává povinnosti vlastníka vozidla podle tohoto zákona až do okamžiku nabytí právní moci usnesení o nabytí dědictví jeho dědic, v případě více dědiců ten, který k tomu byl ostatními dědici pověřen, nebo odkazovník. Nebyl-li nikdo pověřen, pak tyto povinnosti vykonává správce dědictví. Nebyl-li nikdo z více dědiců pověřen ani nebyl určen správce dědictví, vykonávají povinnosti vlastníka vozidla dědici společně a nerozdílně. V případě smrti pojistníka přecházejí práva a povinnosti z pojištění odpovědnosti do doby nabytí právní moci usnesení o nabytí dědictví na dědice společně a nerozdílně.

Takže sakum-prdum, buď depozito nebo platit pojištění. Žádná výjimka pro nebožtíky tam není

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru