Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zmena faktury

Ahoj,
prosím, je tu niekto kto mi vie potvrdit info, že zmena faktúry nie je možná?
Konkrétne sa mi stala taká vec, omylom som na alza.sk objednal tovar na otcovom účte, teda na jeho meno. Máme rovnakú adresu, priezvisko aj všetko, len meno je odlišné. Telefonicky som požiadal alzu o zmenu tohto mena načo mi poslal mail s čestným prehlásením o zmene fakt. údajov. To sme vyplnili a poslali ako odpoveď na mail od alzy, podľa inštrukcii.. O pár dní prišla odpoveď, že takáto zmena nie je možná. O5 som alzu telefonicky kontaktoval a bolo mi povedané, že takéto zmeny nie sú povinní vykonávať. Je to pravda alebo si len chcú ušetriť prácu.. ?
Ďakujem veľmi pekne.

Předmět Autor Datum
takéto zmeny nie sú povinní vykonávať si len chcú ušetriť prácu To se přece nijak nevylučuje. Spíš… nový
Wikan 04.01.2022 10:57
Wikan
Takze sa s tym nic neda spravit? nový
Michal29 04.01.2022 11:13
Michal29
Když nechtějí, tak nedá. Ovšem pokud tvůj otec není firma, ale koncový uživatel, tak ho může bez ud… nový
gilhad 05.01.2022 01:20
gilhad
Dřív byla v alze nějaká možnost opravy za 50 korun manipulačního poplatku. Řešil to někdy někdo u fl… nový
ml1 05.01.2022 12:34
ml1
Ano tak je to, najskor to chceli opravit ale potom sa im uz nechcelo.. nový
Michal29 05.01.2022 12:40
Michal29
a to kupujes na firmu, alebo preco to chces opravovat? nový
fallon 11.01.2022 16:02
fallon
Ano, mal som v umysle to dat na zivnost. nový
Michal29 11.01.2022 18:29
Michal29
ak alza danu zmenu zamietne, tak mas smolu :( (za blbost sa plati). nový
fallon 12.01.2022 11:04
fallon
Ano nový
Michal29 12.01.2022 15:39
Michal29
Ještě ti to může (tedy tvé firmě) otec prodat. Akorát si neuděláš odpočet DPH. nový
L-Core 13.01.2022 09:47
L-Core
Ano viem, dakujem. poslední
Michal29 13.01.2022 17:27
Michal29

Když nechtějí, tak nedá.

Ovšem pokud tvůj otec není firma, ale koncový uživatel, tak ho může bez udání důvodů do 14 dnů vrátit (ideálně nerozbalený a nafotit si to) a získat peníze zpět.

A ty si ho můžeš koupit na sebe. Nebo koupit někde jinde, já bych u firmy, která je neochotná a plete si zimní a letní slunovrat nekupoval nic. (ono stížností na ni tu je celkem dost i tak)

Nebo, pokud máte s otcem dobré vztahy, to nechat být, zaplatit ho otci a používat sám. (Nebo ho obratem od otce koupit, ale tam nevím, jak je to se zárukama.)

Dřív byla v alze nějaká možnost opravy za 50 korun manipulačního poplatku. Řešil to někdy někdo u flešky, kterou koupil soukromně a ne na firmu (tehdy se flešky evidovaly jako DHM (také jich mám několik na osobní inventární kartě, dobré starožitnosti) a muselo to být kupované na firmu). Řešení bylo nakonec takové, že si ten člověk koupil ještě jednu flešku fakturovanou na firmu, protože se mu ty peníze nechtělo dávat. Každopádně tehdy (a to bude nějakých 10-15 let, ne-li víc) zřejmě ochotni byli, teda pokud to nebylo jako zde (tady také ochotu vyjádřili a problém byl až když došlo na lámání chleba, jestli jsem to z dotazu dobře pochopil). Jinak se to řešilo tím, že se nechal vystavit doklad bez adresy (prostě normální anonymní účtenka, která do 10 tisíc stačí), ale muselo se o to požádat předem, dodatečně to asi taky nešlo.
Osobně jsem několikrát objednával věci na své jméno a adresu a nikdy s tím na účtárně neměli problém (nebo přinejmenším nic neříkali ani u DHM).
Jinak většinou dodavatel ve svém zájmu se snaží zákazníkovi vyjít vstříc. Ale nic ho k tomu nenutí, takže pokud řekne, že to neudělá (ať už z jakýchkoliv důvodů), tak to prostě neudělá. Ale na druhou stranu si zákazník může nákup napříště rozmyslet a nakoupit někde jinde (protentokrát peníze už mají, takže jejich motivace je minimální).
Mimochodem docela nedávno jsem zažil situaci, kdy zaměstnavatel za mě platil něco v eurech, ale dodavatel vydal fakturu v chorvatských kunách (s tím, že to je ekvivalent zaplacené částky podle nějakého kurzu, přitom cena byla vyhlášená v eurech, platilo se na eurový účet...) a byl kolem toho docela poprask. Asi bych se o tom nedozvěděl, kdyby tu opravenou fakturu v eurech (kterou si vyžádali, aniž bych dostal něco v kopii majlu, kterým si ji vyžádali) nezašantročili. Takto jsem musel žádat, jestli by bylo možné... a když jsem to dopsal a odeslal (v kopii i účetní, jak se sluší), tak v komínku dokumentů tu správnou fakturu našli (dodnes jsem na ten mejl nedostal odpověď, takže jsou dvě možnosti, buď tu schránku už nikdo nečte (akce skončila) a nebo to vyhodnotili jako zbytečné (pak by se ale aspoň slušelo odpovědět a přiložit stejný dokument, který teda už jednou poslali, takže to vidím spíš na možnost první)).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru