Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Moznosti v predpisu prispevku spolecenstvi vlastniku

Zdar,

prestehoval jsem se jinam do jineho bytoveho domu a stal se clenem spolecenstvi vlastniku v tom dome.

Predsednitctvo mi poslalo rozpis prispevku, ktere budu platit a v jejich stanoveni vyslo z prispevku predchoziho vlastnika toho bytu.

Problem mam s platbou za teplo, studenou a teplou vodu.

Predchozi vlastnik byla duchodkyne, ktera byla porad doma a porad topila. Ja jsem porad v praci a netopim temer vubec.
Kdyz jsem koukal na predpis na vodu, tak mela asi trikrat vetsi spotrebu nez ja v predchozim byte.
Neni teda zadny duvod se domnivat, ze budu mit spotrebu vody vetsi nez driv a tak jsem napsal predsednictvu spolecenstvi, aby mi to snizili adekvatne me spotrebe.

Jenze nechteji, vymluvy a ted nereaguji.

V podstate by se nemelo o mnoho jednat, co nespotrebuju, mi budou muset vratit, ale nechapu proc mam zbytecne neco platit a potom mi to budou vracet. Navic mi ty penize ted budou chybet.

Jsou nejake moznosti, jak je donutit, aby mi to stahli na adekvatni vysi prispevku vlastnika?

Idealne bych chtel hned, ale otazka muze byt ta, ze za rok treba budu mit vysoky preplatek a co kdyz ani potom nebudou chtit to sundat? Rikam si, ze preci musi existovat nejaka obrana predtim, aby nekdo disponoval myma penezma byt omezenou dobu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Správu financí dělá SVJ sami, nebo na to mají správcovskou firmu? To je třeba náš případ, máme na to…
Prasak 04.02.2022 19:01
Prasak
Maji na to spravcovskou firmu, na tu jsem se obratil a ti mi rekli, ze tohle muzou provest jen na po…
RedMaX 05.02.2022 20:41
RedMaX
Sice je to vyřešené, ale chci se zeptat. Byl vůbec dobrý nápad vstupovat do bandy lidí s takovým pří… poslední
Time 21.02.2022 20:28
Time
Jsme se dohodli na snizeni, takze nakonec ok. Ikdyz teorie, co delat, kdybychom se nedohodli, zusta… nový
RedMaX 09.02.2022 23:37
RedMaX
Mně viditelnost souhlasu funguje... Zkus jiný prohlížeč, vymazat cookies, tempy, .... Nebo možná je… nový
host 10.02.2022 07:57
host

Správu financí dělá SVJ sami, nebo na to mají správcovskou firmu? To je třeba náš případ, máme na to firmu, alespoň tedy pokud jde o rozpočty záloh na vodu, elektriku a další věci okolo baráku. Pokud měním výši záloh na vodu, obrátím se na tu správcovskou firmu, oznámím, kolik chci platit, oni změní, pošlou předsedovi SVJ doklad k podepsání a hotovo.
910 Kč na jednu osobu je neskutečně hodně, tedy pokud jde jen o studenou vodu. Ta bába před tebou se musela denně cachtat v plné vaně.

Maji na to spravcovskou firmu, na tu jsem se obratil a ti mi rekli, ze tohle muzou provest jen na pokyn predstavenstva SVJ.

Myslim si to same, co tu pises i v dalsich prispevcich. Spravcovska firma, kterou platime my clenove SVJ, predstavenstvo platime my clenove SVJ, nikdo to nedela zadarmo, ale co vlastne delaji, kdyz maji problem i upravit i blby zalohy na vodu? :-/

Navic absolutne nesouhlasim s tim, co pise L-Core, ze si udelam mezi ostatnimi cleny SVJ blby jmeno. Komu jsem rekl, kolik platim, kazdy mi rekl, ze to nechape, proc mi to takhle napalili. Takze predstavenstvo si udelalo blby jmeno u me u clena SVJ hned na zacatku. Ze si ja udelam blbe jmeno u takovyhohle predstavenstva, to mi teda ani trochu nevadi, naopak.

Sice je to vyřešené, ale chci se zeptat. Byl vůbec dobrý nápad vstupovat do bandy lidí s takovým přístupem a nést společně s nimi právní zodpovědnost v rámci SVJ? To ani nepomohlo napsat prohlášení, že nehodlám spotřebovávat více než je na vyúčtováních za minulé období? Ty vyúčtování jim k tomu přiložit naskenované a zsala e-mailem? K tomu bych jim napsal, že čestně prohlašuji, že veškeré nedoplatky řádně a včas uhradím převodem.

Jsme se dohodli na snizeni, takze nakonec ok.

Ikdyz teorie, co delat, kdybychom se nedohodli, zustala nezodpovezena.

---

Jinak na poradne Pravo mi nefunguje viditelnost souhlasu a nesouhlasu. Na ostatnich poradnach, kdyz na to najedu mysi, tak se ukaze, kdo se mnou souhlasil, tady se neukaze nic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru