Předmět Autor Datum
A nie je to náhodou SÚHRN času zo všetkých hovorov? Či stlačíš, alebo nestlačíš - pokiaľ nestlačíš,…
yYy 04.02.2022 07:52
yYy
Už jsem kolikrát v práci (na pevné lince u bezšňůrového telefonu) zažil že jsem na telefonu hovor ne…
ml1 10.02.2022 12:00
ml1
Si děláš legraci se vstřícným operátorem. Od svých mladých let jsem se nepral ale asi před 5 lety js…
nerady 10.02.2022 17:49
nerady
zrušit pevnou linku ale u O2 to Sosedi platili pevnou. Pak si všimli, že platí víc než provolají a… poslední
čumil old 10.02.2022 19:09
čumil old
Mozne to je. Pokud hovor neukonci ani jedna strana, bezi dal. Sam asi vis, ze jsi neukoncil cervenym…
RedMaX 04.02.2022 09:32
RedMaX

A nie je to náhodou SÚHRN času zo všetkých hovorov?
Či stlačíš, alebo nestlačíš - pokiaľ nestlačíš, ale protistrana ukončí hovor - tak sa spojenie medzi DVOMA účastníkmi preruší a žiadny prenos už nie je.

To máš podobné, ako keď zapneš svetlo vypínačom - účtujú ti spotrebovanú elektrinu. Ak vyberieš žiarovku - tak nemôžu účtovať, keď elektrina už neprúdi do žiarovky, ktorá tam nie je.

Ak to chceš zistiť - vyžiadaj si od operátora PODROBNÝ výpis hovorov - tam bude do sekundy vypísané kedy, komu, začiatok, koniec hovoru, dĺžka hovoru.
A za ďalšie - pokiaľ máš nejaký balík bezplatných hovorov - máš určitý počet minút už v balíku zaplatený, to čo je navyše - platí sa mimo za plnú cenu hovoru.

Už jsem kolikrát v práci (na pevné lince u bezšňůrového telefonu) zažil že jsem na telefonu hovor neukončil červeným tlačítkem a když jsem ho na konci dne dával na nabíječku, bylo tam napočítáno nělokoik hodin (na displeji přibývaly vteřiny). Ale nepředpokládal bych, že v této době běží "taxametr" to je jen doba, kdy je zvednuté sluchátko a asi by se mi po tu dobu nikdo nedovolal (ovšem hovorů mám jednotky během týdne, takže pravděpodobnost je zcela minimální). Ale i kdyby běžel, jsou to hovory v interní síti, kde je to úplně jedno.

Jinak základní pravidlo slušnosti je, že hovor ukončuje ten, kdo ho platí. Ale pokud protistrana zavěsila, těžko lze uvěřit, že další hodinu neměla žádný hovor (u doktorů se normálně telefony netrhnou).

Minimálně bych tu reklamaci zkusil, aspoň se ukáže, jak vstřícný je tento operátor.

Si děláš legraci se vstřícným operátorem. Od svých mladých let jsem se nepral ale asi před 5 lety jsem donutil svoji matku zrušit pevnou linku ale u O2 to vypadalo, že se s personálem poperu. To nepíšu o ukradeném telefonu společností O2 a dalších problémech v minulých 20 letech. Jeto to banda, která nemá obdoby.

zrušit pevnou linku ale u O2 to

Sosedi platili pevnou. Pak si všimli, že platí víc než provolají a šli to zrušit. Najednou se dozvěděli, že jsou dlouhodobí a tudíž vážení zákazníci, a byl jim nabídnut nizoučký tarif. Poslali je do háje. Tak se přichází o zákazník podle Cimrmanova hesla:

chtěl mít míc a nemá nic.

Mozne to je. Pokud hovor neukonci ani jedna strana, bezi dal. Sam asi vis, ze jsi neukoncil cervenym tlacitkem a otazka je, co protistrana.

Reklamaci bych na tvem miste podal, operator se na to minimalne muze podivat, jestli nahodou nedoslo k nejake chybe, ale pravdepodobne to je tak, jak sam rikas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru