Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstoupení od kupní smlouvy na ojeté auto od soukromé osoby

Dobrý den, mám problém ohledně koupeného auta (ojeté) od soukromé osoby. 7.2.2022. jsme koupili auto majitel na smlouvě uvedl:
-----------kupující si prohlédl vozidlo a byl seznámen s vady na vozidle. motor nejede pravidelně a po ránu při ranních startech vozidlo kouří z jednoho vstřikovace teče nafta. a ztrácí výkon--- .
.
Při přebírání auta jsem auto prohlédl a nejevilo žádné jiné závady, hned následující den jsem volal do servisu že bychom potřebovali zkontrolovat auto. Po příjezdu do servisu a zvednutí kapoty motoru byly zjištěné v další závady, pozvednutí vozidla na zvedáku byly zjištěné další závady (visící kabel u motoru s nějakým kontaktem, zadní části byly ořezané nebo u štípané další kabely). Poté následovala kontrola přes diagnostiku začala psát jednu chybu za druhou o kterých jsem bohužel nevěděl jelikož nejsem automechanik, prodávajícímu jsem poslal foto v jakém je auto stavu foto z diagnostiky kde byly napsané jednotlivé chyby. Po konzultaci se servisem mi byla řečena částka na opravu minimálně 40tis. Prodávající odmítá odstoupení od smlouvy, a také tvrdí že to nejsou žádné skryté vady auto stálo 34 000kč. (Také slevil 6000 Kč. Z původní částky jakožto kompenzaci za závady popsané v kupní smlouvě. O této částce nebo slevě nyní ani slovo ve smlouvě.

Nevím jak mám postupovat dál auto je ve lhůtě kdy se má přepsat. Zda se má auto přepsat nebo ne ? Popřípadě jak postupovat jestli auto dovézt prodávajícímu nebo ho mám nechat u sebe a auto vrátit při vrácení peněz stejným způsobem jak se auto platilo (z ruky do ruky). A hlavně bych nerad propásl nějaké lhůty.
Moc děkuji za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny