Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je město povinné mě zaregistrovat k trvalému pobytu?

Prodal jsem byt, podle smlouvy se musim do 15 dni od podpisu kupni smlouvy odhlásit z trvalého pobytu.

To mi ale městská část Praha 5 odmítá udělat a tvrdí, že to nejde, protože jim nejdou počítače. Pokud jim nepujdou ještě dva týdny, což se v tomhle idiotském státě může lehce stát, tak po mně může protistrana ve smlouvě požadovat smluvní pokutu a to poměrně vysokou.
Tudíž se mně jedná o to, co mám udělat, abych pokutu neplatil já? Buď donutit město, aby mě odhlásili nebo ať pokutu zaplatí oni, když toho nejsou schopni. Co na to říkáte?

Edit: Bych rekl, ze podle Zákon č. 133/2000 Sb. nema urad na vyber, ze by me neodhlasil.

§ 12
Zrušení údaje o místu trvalého pobytu
(1) Ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místu trvalého pobytu,
c) zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívá-li občan tento objekt nebo jeho vymezenou část.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prihlasovaci listek prijali proti razitku s podpisem, hned jak jsem se vytasil s "podle zakona", tak… nový
RedMaX 24.03.2022 14:23
RedMaX
Jak se teda oženil můj tata, když tehdy nebyly počítače? Divný. nový
Prasak 24.03.2022 16:37
Prasak
Koukam, ze jsem to neuzavrel. Uz jim to par dni jde, sami zavolali, domluvili jsme se na terminu na… poslední
RedMaX 04.04.2022 20:17
RedMaX

Prihlasovaci listek prijali proti razitku s podpisem, hned jak jsem se vytasil s "podle zakona", tak byli velice vstricni. Dokonce mi sami zavolaji az pujde mozna za tyden, mozna za 14 dni, mozna za mesic zase system a prijdu tam zaplatit spravni poplatek a zadaji me do pocitace. Ani spravni poplatky ted zaplatit nesly.

Ale bylo to tam vtipny, jak jsem tam chvili cekal. Prisla treba holka, ze se chce vdavat a neco potrebuje od oddeleni evidence obyvatel, tak ji poslali pryc, ze se musi vdavat, az jim budou chodit pocitace. :-D

Koukam, ze jsem to neuzavrel.

Uz jim to par dni jde, sami zavolali, domluvili jsme se na terminu navstevy, zmenili, hned me poslali na novou obcanku, akorat jsem nemel v drobnych 50Kc spravni poplatek v hotovosti, protoze platebni automat zrovna nefungoval. Rozmenili mi urednice ze sveho.

Proste podobne jako v jinem tematu, ktere tu mam. Jsem prekvapen vstricnosti uredniku, kteri se opravdu snazi, ale tezko muzou ovlivnit, ze mesto jako celek nefunguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru