Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Musím uvést jméno při koupi přes e-shop?

To uznávám, to by nebylo chytré. No stejně je důležitější, co tam naklikám, jako výdejní místo než "doručovací" adresa, která je v takovém případě zbytečná, ba co víc zavádějící (pokud napíšu svoji poštovní adresu, neni to přece adresa doručovací, že; tu doručovací vědi na základě toho, co jsem vybral) jen jsem chtěl poukázat na paradox naprosté většiny obchodů. Některé tam mají "fakturační" adresu, to je už lepší, ovšem potom je potřeba zaškrtnout, že doručovací adresa je jiná, což tam taky většinou bývá, aby mi to neposílali domu a nechtěli doplatit poštovné.
Dal jsem prahu 5 jako příklad, přes zásilkovnu jsem snad ještě ani nenakupoval, což je s podivem, no prostě to nikdy tak nevyšlo, ale několik podobných sítí jsem využil (občas bývají ta výdejní místa zajímavá, třeba prodejna postelí nebo květinářství). Většinou vybírám výdejní místo obchodu a těch bývá pětapůl a většinou to bývá nejlevnější varianta, často zadarmo.
Neberte to jako osobní útok na e-shopy nebo jejich zaměstnance, jo taky jsem si párkrát vyslechnul přednášku, proč tam nenapíšu prostě normální údaje (jméno, e-mail a telefon většinou uvádím, víc snad neni potřeba a mohlo by se to obejít i bez toho jména), že číslo bot a domu přece potřebují a že příště takovou objednávku rovnou zahazujou, tož jsem si pomyslel něco o tom, že můžu své peníze utratit i jinde (není zase úplně běžné, aby e-shop měl na nějaké zboží monopol).

Poslední dobou mi to docela usnadňuje prohlížeč, který za mě ty nesmysly vyplní z toho, co si pamatuje.

Samozřejmě pokud objednávám zboží domu, to je něco jiného, tam je moje adresa samozřejmě potřebná. Ale pokud jde o výdejní místo, je naprosto zbytečná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny