Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrácení peněz, nebo kompenzace z reklamace

Dobrý den. Měl bych velkou prosbu o pomoc a radu. Kupoval jsem si před Vánocemi linku u okay.cz . Nechal jsem ji skládat jednu firmu, kterou mi dohodil otec (neskládali to přímo oni). Od začátku byly problémy, jako chybějící části pantu, díry na šrouby, které chyběly a podobně. Trvalo 2-3 měsíce a pomalu se začala rozpadat. Občas povolil pant a utrhla se dvířka, každé dvířka také mají jíný rozměr, takže nejde pořádně srovnat. No poslali technika, sepsal zprávu a že objedná nové panty, jednu část skříňky, nové tlumiče. Potom jsem začal řešit, kdo to zaplatí tu výměnu, když oni to neudělají. Po týdnu, nebo dvouch jsem dostal email, že mi můžou poskytnout 5% z ceny a díly, že jsou objednané, ale neví kdy příjdou. Abych se dostal k otázce, už je to snad 6 týdnů a stále nic, včetně toho, že už mi od té doby ani neodpsali. Takže, pokud čekají oni na materiál, můžu nějak odstoupit od smlouvy ? Upřímně, nejradši bych, aby si prijeli s partou, rozdelali to a odvezli pryč. Je tu něco, co dělat? Kromě stálého čekání na odpověď a materiál ? Mnohokrát děkuji za jakoukoli radu.

Předmět Autor Datum
Mas reklamacni protokol? Je v nem neco o tom, ze souhlasis s delsi dobou reklamace nez zakonnych 30…
re4zon 03.05.2022 19:56
re4zon
Mám a není, je tam pouze předpokládané datum 31.03 nový
zborek 03.05.2022 19:58
zborek
V tom pripade muzes od smlouvy odstoupit a meli by ti vratit penize. nový
re4zon 03.05.2022 20:14
re4zon
A napadá tě, jak to pak pokračuje ? Jedna věc je to rozebrat a ještě druhá, že sestavení stálo taky… nový
zborek 03.05.2022 20:18
zborek
To uz ale neni problem prodejce. Ze si to musis smontovat a stoji to cas a/nebo penize uz je tvuj pr… nový
re4zon 03.05.2022 22:48
re4zon
Pravda,jedine, že bych to měl asi od nich. No teď ještě přemýšlím, že pokud odstoupím, jak si to kdy… nový
zborek 04.05.2022 09:24
zborek
Kdyz budou chtit, tak musis. Ovsem musi ti zaplatit primerene naklady, tzn. obaly, dopravu a jestli… poslední
re4zon 04.05.2022 14:23
re4zon

To uz ale neni problem prodejce. Ze si to musis smontovat a stoji to cas a/nebo penize uz je tvuj problem, koupil sis to v krabici, ne namontovane na zdi. Primarne res to, aby se ti vubec podarilo dostat zpatky penize. Nejprve bych jim fofrem poslal nebo donesl a nechal si potvrdit odstoupeni z duvodu nedodrzeni lhuty pro reklamaci. Samozrejme tam muzes napsat i to, ze zadas uhradu nakladu s tim spojenych a vypsat je tam, ale moc z nich asi bez soudu nedostanes. Ovsem taky se ti muze stat, ze ti vrati prachy a linka ti zustane, protoze jim pouzivana a pomlacena neni k nicemu a nebudou chtit resit dopravu.

Kdyz budou chtit, tak musis. Ovsem musi ti zaplatit primerene naklady, tzn. obaly, dopravu a jestli je to pro tebe nezvladnutelne, tak i pripadne stehovaky. Kdyz jim to podas sikovne, tak si pro toho radsi nekoho poslou at to odveze jak to je, nebo ti to nechaji. Nejdriv jim posli odstoupeni a pak to res podle situace, treba se domluvite jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru