Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokoutní realitky zneužívají krachů energošmejdů.

Typicky u těhle telefonátů hned v úvodu prohlásím, ať mi nadiktujou fakturační údaje jejich firmy, abych měl kam poslat fakturu za svůj strávený čas.

Oni na to, že ale nechtějí, abych jim posílal fakturu, že mi chtějí jen něco říct (nebo učinit nějakou nabídku, nebo tak něco), do čeho jim já skočím s tím, že já si to rád poslechnu, ale nejdřív potřebuju ty fakturační údaje, protože můj čas není zdarma. A jestli jejich zdarma je, tak bych potřeboval porýt zahrádku.
Někdy v průběhu tohoto proslovu to oni zavěsí a už nikdy nezavolají znovu. Ještě nikdo mi ty fakturační údaje nedal, ani to nezkoušel podruhé.

Přitom já bych si klidně jejích nabídku i vyslechnul, samozřejmě za přiměřenou částku ... u takto krátkých projektů by sice byla sazba alespoň dvojnásobná oproti projektům dlouhotrvajícím (přece jen je to urgentní, když telefonují, místo aby to poslali písemně), ale účtoval bych to po každé načaté hodině, nikoli po načatém dni. (A pokud jenom chtějí, abych si cosi vyslechnul, tak to ještě neznamená, že bych se k tomu nutně měl nějak vyjadřovat, natož s tím souhlasit).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny