Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zastínění plotu od souseda krycí sítí a znemožnění výhledu při výjezdu z pozemku na veřejnou komunik

Dobrý den,mám dotaz,před 4 lety jsme s partnerem postavili nový drátěný plot kolem našeho celého pozemku, sousedé nebyli proti tak jsme ze svých vlastních peněz postavili nový plot.Vedle nás byl dům prodán v dražbě a tudíž se nastěhoval nový soused,který chtěl samozřejmě dům zrekonstruovat,nic jsme nenamítali a dlouho trpěly hluk do pozdních hodin,ale nikdy jsme na souseda nic neměli.Když dům dodělal ,začal si připravovat pozemek na výsadbu keřů a tújí,zasadil je necelých půl metru od našeho plotu stím ,že se bude starat o to,aby nepřerůstali na náš pozemek,sice je to už druhý rok a nějak mu to neroste tak to neřeším,ale on si na můj plot dal krycí síť,která hraničí s chodníkem a veřejnou komunikací tak, že mi brání ve výhledu,abych mohla vyjet na komunikaci z mého pozemku.Jelikož je tam chodník,který musím přejet než se dostanu na komunikaci není vidět,zda někdo po chodníku jde a ve finále mu u jeho domu na veřejné komunikaci stojí nepojízdný autovrak,který také brání ve výhledu.Obrátila jsem se na souseda ,aby kus krycí sítě odstranil,že nemám výhled při vyjíždění a on byl na mě sprostý,a urážel mě,že to sundavat nebude,aby jsme na něj nečuměli.Není s ním domluva a slovně mě napadá ,ale já vím,že pokud s tím nesouhlasím,aby něco dělal s plotem,který je v mém vlastnictví nemá právo cokoliv dávat na můj plot.Jak to mám vyřešit,aby nedělal další naschvály.Bylo mi řečeno poslat mu doporučený dopis s výzvou o odstranění krycí sítě a dát mu nějakou lhůtu na to,aby tak učinil a pokud to neudělá můžu poslat stížnost na obecní úřad na přestupkovou komisy.Děkuji za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vubec se s nim neser a tu sit mu ihned sundej. Ve vetsim vetru ti klidne muze poskodit plot, protoze… nový
re4zon 23.06.2022 21:46
re4zon
S výhledem při výjezdu se nic nenadělá, jinde existují i dřevěné nebo betonové ploty nebo výjezd z d… nový
Karel04 24.06.2022 12:03
Karel04
Zadání je vcelku jasné, ale obsahue dost hrubek. Pokud budete muset situaci později řešit písemně, t… poslední
ST 26.06.2022 14:34
ST

Vubec se s nim neser a tu sit mu ihned sundej. Ve vetsim vetru ti klidne muze poskodit plot, protoze se napne jako plachta, videl jsem i zlamane sloupky, a to nebyla zadna vichrice. Tohle kdyby zkusil soused na muj plot, tak ta sit druhy den zmizi.
A jestli je to debil, tak na nejake reseni po dobrem zapomen. Na takove plati jen stejne chovani, nicemu jinemu nerozumi. Zkusil bych to slusne jeste jednou a pak uz by nasledovalo tvrde reseni. Na vrak muze anonym zavolat policajty, tuje muzou zahadne uschnout. Partner na nej nastoupit nemuze? Treba si na chlapa netroufne.

S výhledem při výjezdu se nic nenadělá, jinde existují i dřevěné nebo betonové ploty nebo výjezd z domovní garáže přímo přes chodník taky bez výhledu. Ovšem použití vašeho majetku, tj. plotu z zavěšení sítě je nepřípustné. Vyzvěte souseda, ať síť ihned z plotu odstraní, jinak použijete nůžky nebo kleště a očistíte si plot sama. Líbit se mu to asi nebude a síť bude chtít zachovat, ale ať si postaví nějaké sloupky třeba 10 cm za plotem na své straně, na které si síť natáhne. Bude ho to stát dost peněz i práce, tak si to třeba rozmyslí a dohodnete se třeba na odstranění sítě na pár metrech od chodníku a zachování na zbytku.

Zadání je vcelku jasné, ale obsahue dost hrubek. Pokud budete muset situaci později řešit písemně, tak si text nechte od někoho opravit. Nejprve se zkuste se sousedem domluvit osobně. Pokud to nepomůže, tak ho vyzvěte písemně. Pokud je plot váš, tak on bez vašeho souhlasu není oprávněný s plotem nijak manipulovat, tedy ani na něj cokoli zavěšovat.
Keře se obvykle rozrostou, takže počítejte s tím, že prorostou naskrz pletivem. Proto tam dal tu síťovinu. Logicky lze dovodit, že počítá s tím, že se to rozroste a bude to udržovat jen hezky pohledové z jeho strany a vy mu evidentně jste a budete lhostejní. Můj názor je, že jste oprávnění se dožadovat. Tyhle situace vyvolané ingorativními jedinci neschopnými elementární slušnosti a základní komunikace jen rozesírají mezilidské vztahy. Takových dobráků jsem za život potkal dost. Nezávidím vám to... ale držím palce!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru