Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výpověď v práci

Dobrý den,
Z důvodu dobrovolného přestěhování do jiného kraje jsem dal v práci výpověď. Bohužel se nedalo se zaměstnavatelem dohodnout a běží mi od nového měsíce dvou měsíční výpovědní lhůta.
Je možnost jak tuto lhůtu zkrátit? 2 měsíce se mi nechce dojíždět 100km. Četl jsem na internetu že z důvodu stěhování do jiného okresu musí zamestnavatel přijmout výpověď dohodou a taky, že mám nárok na 0,5 den tydně na náhradní volno na hledání nové práce a lze to spojit až do 2 dnů v kuse měsíčně.
Může mi to někdo potvrdit či poradit jak jinak nejrychleji opustit současnou práci?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta vaše "výpověď dohodou" je právní nesmysl. Výpověď je přeci jednostranný úkon. Trochu selského roz…
ST 18.09.2022 15:53
ST
"výpověď dohodou" Ono se to správně jmenuje ukončení pracovního poměru dohodou. nebo tak nějak. Sl… nový
čumil old 18.09.2022 19:59
čumil old
pokial pokus o rozviazanie pracovného pomeru dohodou zlyhal,skrátenie výpovednej lehoty pod zákonom… poslední
audax mobile 22.09.2022 09:59
audax mobile

pokial pokus o rozviazanie pracovného pomeru dohodou zlyhal,skrátenie výpovednej lehoty pod zákonom stanovených 2.mesiacov sa dá len v prípadoch,že by si hrubo porušil pracovné povinnosti,bol v záučnej dobe,bol právoplatne odsúdený za trestný čin,alebo by si mal zhoršený zdravotný stav,kvôli ktorému by si nemohol vykonávať doterajšiu prácu a zamestnávatel by nemal vhodné pracovné miesto/zaradenie zodpovedajúce momentálnej alebo trvalej zdravotnej spôsobilosti,kam by Ťa mohol prechodne alebo trvalo preradiť,v týchto prípadoch sa dá ukončiť pracovný pomer aj okamžite,iné možnosti na skrátenie výpovednej lehoty zákon nepozná,pri ostatných je povinné dodržať dvojmesačnú výpovednú lehotu,pokial teda zamestnávatel neakceptoval rozviazanie pracovného pomeru dohodou...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru