Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrácení peněz za nevyřízené vízum

Dobrý den,

byl jsem telefonicky domluven s jednou ambasádou v Praze, že jim zašlu peníze předem na jejich účet, aby mi vyřídili vízum.
Domluva zněla, že po obdržení částky mi odešlou informace o požadovaných dokumentech a formuláři potřebnými pro udělení víza.
Peníze jsem odeslal 4.9. Do 12.9. se mi nikdo neozval.
Bohužel se ke mě dostaly informace, pro které jsem se rozhodl, že by ten způsob cesty, kterým jsem se tam chtěl dostat, nebyl
bezpečný. 12.9. jsem tedy na ambasádu napsal, že jsem si to rozmyslel, aby mi po odečtení poplatku za převod, částku vrátili.
Stále mi nikdo neodpovídal, i když jsem se ještě 2x připomínal. Až dnes 2.11. mi napsali, že mi částku nevrátí, ale vízum mi kdykoliv
vyřídí. Jelikož už jsem po dovolené a tuto zemi v nejbližší době určitě neplánuji navštívit, rád bych dostal peníze zpět.

Do této chvíle jsem od nich neobdržel žádné formuláře, nebo jakékoliv informační instrukce potřebné pro vyřízení žádosti o vízum.
Nic jsem nepodepsal, ambasádu jsem nenavštívil s pasem ani požadovanými dokumenty. Pouze jsem převedl peníze na jejich účet.

Mám nárok na vrácení částky? Pokud ano, měl bych zmínit nějaký paragraf při komunikaci? Kolik kč si mohou účtovat, za případné
převedení peněz zpět na můj účet? Jelikož se jedná o vízum za 180 euro, tak bych rád věděl, kdo je v právu.

Děkuji předem za informace

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny