Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podpojištění nemovitosti a plnění 50%

Ahoj ,nyní jsem si shlednul na FB kouzu ,jak manželům shořel dum který měli pojištěný na 2miliony.Ale jelikož měla nemovitost v době vzniku pojistné události hodnotu již 3,5 milionu ,tak pojištovna krátila o 50% a místo toho limitu 2 miliony jím vyplatila pouze milion.moc tomu tedy nerozumím.Opravdu je to tak jak říkají?To je v případě totální škody?Když se musí stavba zbourat?

Protože vemte třeba pro názornost mám stavbu také na 2 miliony a shoří mně dům.Kdo ale reálně vyčíslí ,jaká je škoda?Nabídky firem na opravu se diametrálně liší ,muže mně střechu opravit za 200 000 kč živnostník a nebo za milion si můžu na to najmout firmu.Tomuto moc nerozumím ,kdo řekne že je pojistka pohhodnocena.Třeba u auta tomu rozumím ,tam dochází k nějaké amortizaci a můžete na inzertních portálech si udělat predstavu o ceně auta ,ale u domu to tak jednoduché není ,kde vlastně cena nemovitostí se naopak zvyšuje.

Předmět Autor Datum
Pojišťovny mají vlastní odhadce na určení výše škody. Případně by to udělal soudní znalec, pokud by… poslední
Wikan 04.02.2023 20:46
Wikan

Pojišťovny mají vlastní odhadce na určení výše škody. Případně by to udělal soudní znalec, pokud by došlo k soudu.
A opravdu je to s tím krácením zhruba tak, jak jsi to popsal. Proto je vhodné pojistné smlouvy každý přehodnocovat, zda odpovídají současnému stavu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru