Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kto platí rodičovský bonus?

Tak, konečne niekto ROZUMIE mojej otázke. Presne toto mi vychádzalo, že to tak je. Takže v podstate je to tak, že Sociálna poisťovňa to na základe chorého nápadu niekoho z politikov platí zo svojho, lebo síce je to z odvodov detí, ale vlastne tie odvody tam do budúcnosti chýbať určite budú. Potom ale, ak nemá klesnúť dôchodok dieťaťa, znamená to, že odvody, z ktorých to bude zaplatené sa musia "vrátiť". No a oni sa vrátia vlastne tak, že to SP zaplatí zo svojho, resp. štát. Lenže, keďže sa celú dobu bavíme o odvodoch, tak sa bavme len o odvodoch a dôchodku a SP, štát do toho nepleťme. Výsledok bude ten, že to, čo na odvodoch bude chýbať, nebude v budúcnosti môcť ísť na dôchodky detí, keďže peniaze sa nekotia ako potkany. Tlač nových peňazí vyvoláva infláciu a takýto dôchodkový systém môže znamenať len 2 veci:
1. Bude sa musieť dotlačiť také množstvo peňazí, ktoré na dôchodky v budúcnosti bude chýbať - inflácia.
2. Nebudú peniaze na vyplácanie neskorších dôchodkov - pomalšia valorizácia dôchodkov v budúcnosti, resp. ohrozenie 2. piliera, prípadne jeho zoštátnenie a v konečnom dôsledku zmrazenie výšky dôchodkov a rušenie vianočných príplatkov k dôchodkom.
Takže, ak nejaká chorá politická hlava tvrdí, že to neovplyvni dôchodky detí, možno neovplyvní na papieri, ale celkový trend valorizovania dôchodkov v budúcnosti čaká kolaps. A myslím, že toto sa dôchodkov detí dotkne určite.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny