Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvýšený nájem za zvíře

Dobrý den, skoncila mi podnajemni smlouva a najemce mi nyni dava k podpisu novou smlouvu. Je stejna jak ta predchozi, ale je tam navic veta, že “za kazde zvire, ktere najemce chova, se zvysuje sazba o 1000kč/mesic”. Pritelkyne chova kralika a morce, ktere jsou ovsem na balkone, v kleci.

Chtel bych se tedy zeptat, zda to plati na kazde zvire, nebo maji tito drobni hlodavci nejakou vyjimku, popr. Jak se branit?

Dekuji,

Sirkaaaa

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to skutecne podnajem? V PROnajmu je poplatek za zvire v rozporu se zakonem. V podnajmu bych musel…
re4zon 19.03.2023 12:56
re4zon
V podnájmu mu ale nájemce může snadno dát pá pá, králík, nekrálík… Pronajmout byt někomu spolehlivé… nový
L-Core 20.03.2023 08:00
L-Core
Ok, spletl jsem si pojmy. Najem mam uzavreny najemni smlouvou, ve ktere jsem najemce. Mam ji uzavren… nový
Sirkaaaa 20.03.2023 08:09
Sirkaaaa
No jen abys ty změny pak stačil hlásit.:-D Ta tvoje současná snad tohle číst nebude. nový
Karel04 20.03.2023 11:45
Karel04
je úplne normálne že majitel bytu uzavrie zmluvu s konkrétnymi osobami a s konkrétnym počtom osôb,kt… nový
audax mobile 21.03.2023 23:26
audax mobile
Prosim neplacej tu nesmysly, kdyz o tom evidentne vubec nic nevis. 1. Uzavrit smlouvu musi minimalne… nový
re4zon 21.03.2023 23:46
re4zon
Králík a morče se asi takto řešit nemusí. Opravdu je chová? Chovat znamená podle mě mít aspoň párek… nový
ml1 21.03.2023 15:17
ml1
Z Murphyho zákonů: Zlaté pravidlo umění a věd: Kdo má zlato, určuje pravidla. Zkuste se s nájemcem… nový
Yarda 23.03.2023 08:32
Yarda
Toto jsem již řešil. Máme morčata a když jsme se stěhovali do nového bytu tak tam byla cena za zvíře… poslední
tomas55 24.05.2023 00:52
tomas55

Je to skutecne podnajem? V PROnajmu je poplatek za zvire v rozporu se zakonem. V podnajmu bych musel hledat. Obecne bych takoveho vychcance poslal nekam, nebo mu o zadnem zvireti nerikal. Kralik neni pes, aby se o nem mel jak dozvedet.

V podnájmu mu ale nájemce může snadno dát pá pá, králík, nekrálík…

Pronajmout byt někomu spolehlivému (z rodiny) a teprve ten uzavře podnájemní smlouvu s "koncovým uživatelem" - to je jediná rozumná forma, jak se nestat obětí nepořádného nájemníka či neplatiče. Protože se "koncoví uživatelé" často chovají v cizím všelijak, nemohou se divit, že se majitel chce chránit.

Aby nedošlo k informačnímu šumu, v řetězci majitel -> nájemce -> podnájemník se bavíme o vztahu nájemce -> podnájemník. Vazba majitel -> nájemce je pro majitele mnohem riskantnější.

Ok, spletl jsem si pojmy. Najem mam uzavreny najemni smlouvou, ve ktere jsem najemce. Mam ji uzavrenou primo s majetelem. Ve smlouve je take uvedena pritelkyne, vcetne vsech kontaktnich udaju, je to normalni? Az budu mit jinou pritelkyni, do kolika dni musim nahlasit zmenu majiteli?😁

je úplne normálne že majitel bytu uzavrie zmluvu s konkrétnymi osobami a s konkrétnym počtom osôb,ktoré budú konrétny byt obývať ( tvz.osobomesiace a podnájomníci sa obvykle hlásia napr. spoločenstvu vlastníkov kvôli ročnému zúčtovaniu nákladov,za to obvykle zodpovedá majitel prenajímaného bytu),a zároveň dať aj konkrétne podmienky nájmu,pokial tam zakáže chovať zvieratá,tak ich zakáže,Ty nemáš žiadne vlastnícke práva k prenajímanému bytu,ani Ty neurčuješ podmienky majitelovi,ale majitel Tebe,Ty to buď budeš rešpektovať,alebo nie,to už je na Tebe....chovať zvieratá na balkone-vadí/nevadí to napr. susedom ?......

Prosim neplacej tu nesmysly, kdyz o tom evidentne vubec nic nevis. 1. Uzavrit smlouvu musi minimalne jeden clovek. Ze se nekdy uzavira smlouva pro vice osob neznamena, ze musi byt kazdy z obyvatel bytu ve smlouve uveden. Najemce by akorat mel majiteli nahlasit zmenu poctu osob. Zakazat si nekoho nastehovat do bytu majitel najemci nemuze, pokud to nepresahuje rozumnou miru. 2. Nemotej podnajemniky s najemniky. 3. Ne, majitel nemuze najemci zakazat chov zvirat v beznem rozsahu. Nemuzes mit v byte stado prasat, ale psa a kocku ano a majitel s tim nemuze krome neprodlouzeni smlouvy NIC udelat. Nesmi ti za to ani uctovat zadne poplatky. Pouze pak odpovidas za naklady, ktere tim pripadne vzniknou. Totez plati pro svj i druzstva, je na to judikatura. I kdyby si dali do stanov, ze v dome nesmi byt zvirata, je jim to prd platne.

Králík a morče se asi takto řešit nemusí.
Opravdu je chová? Chovat znamená podle mě mít aspoň párek a vytvářet mláďata. Jinak to neni chov, ale to druhé slovo jsem zapomněl. To by pak mohla počítat i mouchy, vosy a pavouky. Těch zvířat, co s náma v bytech žije je daleko víc.
Pro tyhle potřeby je zvíře pes nebo kočka nebo něco takového. Křeček nebo morče určitě ne.

Toto jsem již řešil. Máme morčata a když jsme se stěhovali do nového bytu tak tam byla cena za zvíře 500kč měsíčně. Normálně jsme se zeptali majitelů že máme morčata ve výběhu a na základě toho se upravila smlouva. Nebudu citovat ale bylo tam něco jako že se to týká jen psa ,atd a ne drobnějších zvířat jako jsou křečci nebo rybičky. Vyřešeno hotovo....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru