Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhrada mzdy za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti?

A ty si okiaľ prišiel?
Počas PN si dostával nemocenskú. Ak to bol prac. úraz, bol nahlásený, vyšetrený? Bol ten prac. úraz spôsobený chybou zamestnávateľa, alebo tvojou chybou? Ak tvojou chybou - často za toto náhradu nedostaneš, skôr pre porušenie prac. discipíny dostaneš padáka a len so zákonným odstupným. A pokiaľ s nim už nebola predľžená prac. zmluva (teda už nie je zamestnancom) - ZA ČO teda chce náhradu mzdy?
Čo sa týka ID - ten ti stanoví na základe lek. správ soc. poisťovňa - do tej doby sa prihlás na pracák, dostaneš podporu. A až budeš mať stanovenú mieru pre ID, potom budeš dostávať invalidný dôchodok.
Ak žiadaš niekde ako ID (zatiaľ ale nie si!) zamestnanie - musíš to dokladovať vyjadreniami lekára (e-mail ti napíšem i ja....) a po priznaní ID aj rozhodnutím zo soc. poisťovne. Preto ťa nechcú - ukazuješ nejaký e-mail, pritom chce pracovať ako sekuriťák (fyz. zdatnosť potrebná), ako obsluha kamery potrebuješ aj iné doklady (veď sa to týka nielen ochrany majetku, ale i iné odbornosti). A obsluha PC, tlačiarne? To by si mohol mať prístup k rôznym údajom.
Takže - náhrady mzdy po skončení ti nepatrí, za nezavinený prac. úraz ťa (ak je to pravda) odškodní zamestnávateľ, za zavinený - nedostaneš NIČ. Za prac. úraz počas PN si predsa dostaval zákonom stanovenú výšku nemocenského.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny