Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhrada mzdy za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti?

Dobrý den náleží náhrada mzdy za ztrátě na výdělku po skončení pracovní neschopnosti (pracovní úraz) i zaměstnanci který nedostal prodloužení pracovního poměru a žádá si o invalidní důchod (trvalé následky a neměnný stav) ? A jak to je z pohledu když bych byl pouze na brigádě ne na hpp (do přiznání invalidního důchodu - bylo žádáno v polovině března) ? Pro jiné zaměstnavatele nejsem zaměstnatelný, mám přímo emailovou komunikaci kdy mi bylo sděleno že se díky svému zdravotnímu stavu nehodím na práci security ani kamerového systému v supermarketu (pouze fyzické omezení, nic mentálního ani porucha osobnosti, uvažování) a bylo mi i zamítnuta práce administrativního pracovníka u PC a tiskárny. Takže mi zbývá pouze práce pro OZP, OZZ a invalidní důchodce ale tuto práci nemohu vykonávat dokud nebudu mít schválení invalidního důchodu. Na úřadu práce bych nárok na podporu neměl z důvodu pracovní neschopnosti. Je v případě brigády něco co musím splnit nebo je na mě na jaký úvazek by toto bylo?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud jsi přišel o zaměstnání v průběhu pracovní neschopnosti, tak se po jejím ukončení jdi registro… poslední
Kachlík 06.04.2023 20:23
Kachlík

Pokud jsi přišel o zaměstnání v průběhu pracovní neschopnosti, tak se po jejím ukončení jdi registrovat na Úřad práce… Nárok na podporu nesouvisí s pracovní neschopností, ale s odpracovanou dobou předtím. Co se týče dorovnání mzdy - pokud to byl uznaný pracovní úraz, tak nejdéle po skončení PN by měl zaměstnavatel dorovnat ušlou mzdu do výše průměrné měsíční mzdy před úrazem (to řeší s pojišťovnou, nějaký čas to zabere…)
Spíš, než Občanský zákoník by tě měl zajímat Zákoník práce (262/2006 Sb.)…

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru