Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno OZZ a nedostatek financí na živobytí

Dobrý den.
Měla bych takový dotaz, invadilidní nejsem, OSSZ to zamítla, že jsem mladá a ani nejsem po uraze atd... důchody se jen tak v Česku prý nedávají mi říkala doktorka. Mám dělat jako OZZ (osoba zdravotně znevýhodněná) práce v 1. kategorii zátěže. Pro OZZ se nabízí různé práce, jedna z prací je např. uklizečka. Tak sem uzavřela smlouvu na HPP na zkrácený uvazek. Nepracuji ani na 20 hodin týdně a už mi docela vadí zdravotně. Na vstupní lékařské prohlídce mi překvapilo, že je to práce v kategorii 2.
Pokaždé když se setkám s nabídkou práce pro OZZ tak plat je vždy min. mzda za 8hodin.
Platím 12,500 měsíčně po sečtení veškerých poplatků. Když chci sehnat něco k tomu, něco snažšího tak časově to vůbec nestíhám, časy mojí současné práce se překrývají s časy nabízenými brigádami. A když něco seženu o víkendu tak si vydělám almužnu. Na smlouvě mám 6500 v hrubém práce tak 14-16 h týdně. Už ted to zdravotně nevidím dobře, protože doma prostě už nefunguju. Mám ještě i ze živoření anemii. Už po minulém kontrolním náběru jsem měla prekolaps a ze záchranky mi sdělili , že na další chodit nemám a že moje lékařka je nezodpovědná a zbytečně mi zatěžuje, prá by mi měla i pomáhat, ale netuším jestli je to nějak možný. Železo mám brát když tak furt, radši i preventivně, klidně i dlouhodobě. U mý praktické dokrorky se na to vůbec netváří...jsou spíš lhostejní. Žiju sama, nikoho nemám, ani příbuzné, rodiče co by pomohli, prostě úplně sama. Takže se chci i zároven poradit co dělat. Jestli třeba není možnost si někde říct o pomoc. Mám hypoteku (alespon budu mít v důchodu kde bydlet, nebudu muset být v pronájmu a platit furt, ale potřebuju to nějak utáhnout a nevím jak(. Postupně jsem přišla i o veškeré naspořené peníze, na jak učtě tak i ze spoření.
Budu ráda za jakoukoliv radu. Předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Začni tím, že napíšeš co umíš. Jaké máš vzdělání? Co zvládáš, kromě úklidu a skládání krabic?
Jan Fiala 25.05.2023 08:39
Jan Fiala
Nic o skládání krabic jsem nepsala.
Marie2023 25.05.2023 13:23
Marie2023
Ale ani o tom, co umíš a kde bys byla zaměstnatelná. Co nějaké úřady? Tam není práce fyzicky náročná…
Jan Fiala 25.05.2023 14:57
Jan Fiala
Kdysi jsem na úřadě i pracovala, dělala jsem pomocnou administrativu. I na úradě práce mi několikrát… poslední
Marie35 10.06.2023 12:24
Marie35

Kdysi jsem na úřadě i pracovala, dělala jsem pomocnou administrativu. I na úradě práce mi několikrát sdělili, že nemám šanci. Hledali i oni a nic. Jinak fyzicky namáhavé to taky tehdy bylo, furt sjem jen běhala po uřadech a celej den na nohou. Tyhle pozice pak i zrušili, bylo to kdysi dotovane evr. social. fondem. Administrativu bych brala, to mi i doporučovala OSSZ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru