Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AI Generovanie obrázkov, a túžba vydať svoj vlastný Komiks

Takže pred rokmi som vytváral pre svoju stránku komiksy, ale musel som prestať pre kauzu Encindy (Fotobanka s ktorej som čerpal obrázky pre svoje Komiksy, sa ukázala byť falošnou fotobankou a ja, len z odretými ušami som neskončil z vysokou pokutou).

Po rokoch som objavil stránky, na ktorých sa dajú generovať obrázky. Vygeneroval som si niekoľko tisíc obrázkov, väčšinou znetvorené ale čas od času aj prekrásne. Nazbieral som potrebné obrázky pre to aby som vytvoril Komiks, a tu som narazil na problém. Všimol som si, že tváre žien z obrázkov sa nápadne podobajú na tváre hollywodskych herečiek a hercov. Generovali najmä obrázky Kim Kardaschian, Seleny Gomez, Margot Robbie, Martiny Stelly a Dwayne Johnsona. Negeneroval som ich cielene iba náhodne, vadí to a nemôžu ma preto žalovať? Minule som len z odretými ušami vyviazol bez pokuty, ale susední admini toľko šťastia nemali. Môžem tie obrázky použiť alebo nemôžem?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To by ses měl dočíst na těch objevených stránkách. Respektive se ptej tam.
L-Core 04.09.2023 15:57
L-Core
Komunikácia je problematická poslal som im email ohľadom niekoľkých bugov a ešte mi neodpísali, nikd…
TomasD 04.09.2023 16:49
TomasD
jedna věc je licencování od samotných generátorů, každý to má jinak - proto je potřeba vědět, kde to…
Kandy 04.10.2023 18:30
Kandy
MidJourney a Dall-E priamo zakazujú ďalej komerčne využívať vytvorený obsah,ktorý zobrazuje alebo pr… poslední
audax mobile 11.10.2023 18:47
audax mobile

Komunikácia je problematická poslal som im email ohľadom niekoľkých bugov a ešte mi neodpísali, nikde tam neviem nájsť podmienky používania. Pýtal som sa používateľov, údajne ak nieje uvedené inak môžem použiť obrázky i komerčne. Ja ale riešim, že služby mi generujú obrázky hollywodských hviezd, nehrozí že ma budú žalovať. Niekedy sú animované inokedy ale dosť presné, a zobrazujú skutočné postavy, ale generované A.I.

MidJourney a Dall-E priamo zakazujú ďalej komerčne využívať vytvorený obsah,ktorý zobrazuje alebo pripomína reálne existujúcich ludí,osobnosti etc,rovnako aj napr.program Pixlr,väčšina takýchto ai generátorov umožňuje aj komerčné použitie vytvoreného obsahu,obvykle pokial má užívatel "paid subscription"....samozrejme ako si spomenul,každý program má svoju upravenú licenciu,takže si to treba dobre preštudovať pre každý jednotlivý program zvlášť....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru