Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Věcné břemeno na dílnu po rodičích

Ahoj ,měl bych takový dotaz.Dědil jsem s bráchou a nějak jsme se rovnoměrně rozumně domluvili ,co si nechá kdo.Já jsem mu nechal celou zahradu s chatou na které máme i takovou dílničku ,kde si občas něco udělam.Bydlím ,totiž v paneláku a toto je jediná možnost pro nějaké kutilské aktivity.Brácha sice řikal ,že můžui využívat dílnu kdykoliv ,ale znáte to ,co není napsáno není dáno ,mužeme se pohádat či cokoliv a bude po dohodě.Uvažoval jsem o věcném břemenu ,ale jak jsme tak zjištoval ,to musí být zanesenao v katastru nemovitostí.Pokud je to napsané pouze na papíře ,tak to prý nemá právní hodnotu.Je mně jasné ,že kdyby třeba chatu prodali a není to zanesené v katastru ,tak by to nového majitele nezajímalo.Nicméně takto já neuvažuji ,rád bych to měl s bratrem nějak právně ošetřené ,ale bez toho katastru ,že budu moci kůlnu využívat.díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co brání zapsat věcné břemeno do katastru?
nerady 15.09.2023 09:06
nerady
O tom věcném břemenu bych se poradil s advokátem. Prý je nějaký rozdíl v tom, jak je formulované. N…
Yarda 15.09.2023 10:11
Yarda
Hlavne to bylo cele jinak, prevedli dum na dceru bez zapisu vecneho bremena a zadluzena dcera o dum… poslední
Jentakmimochodem 20.01.2024 22:09
Jentakmimochodem

O tom věcném břemenu bych se poradil s advokátem.
Prý je nějaký rozdíl v tom, jak je formulované.
Někdy platí jen pro někoho kdo to koupí jako první, ale pokud to prodá dál, tak už neplatí. A jindy to platí pro všechny co tu nemovitost postupně koupí.

Nedávno jsem viděl nějaký článek, jak rodiče převedli na dceru dům co v něm bydleli a chtěli dožít. Dcera dům prodala a nový majitel těm seniorům dal padáka. A prý proti tomu nebyla obrana.
:-(

Hlavne to bylo cele jinak, prevedli dum na dceru bez zapisu vecneho bremena a zadluzena dcera o dum prisla v drazbe. Novy majitel byl naopak vuci tem starym lidem vstricny, ale kdyz nebyla domluva, musel to resit pravni cestou. Jako chapu ty rodice, ze nechapali a nechapou co se deje, ale nebyla v tom zadna zlovule ze strany noveho majitele nebo systemu, ale pouze dcery.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru