Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoká škola - Vypsané předměty

Je dobré kontaktovat příslušnou katedru a řešit to s nimi. Předměty vypisují katedry, ne škola. Ale u povinných předmětů by je vypisovat měli. Taky je dobré poradit se o nastalé situaci se studijní referentkou, ta by mohla poradit (asi poradí zastavit se na katedře).
V pátém semestru přestává být student obtížným hmyzem, to už se s ním baví většinou jako s kolegou. Aspoň to tak za nás bývalo, že první 4 semesrty bylo takové to nejhrubší síto pak sice ještě byly nějaké příšernosti, ale většinou se už s těma lidma dalo mluvit.
Já řešil podobné problémy v doktorském studiu, kde je to trochu volnější, nicméně předměty z individuálního studijního plánu jsou povinné (studijní plán se může měnit a taky se běžně mění (přesně z těchto důvodů), pokud to schválí příslušní lidé). Tehdy když jsem chodil po katedrách, buď jsem dostal nějakou příležitost typu udělejte tohle a tohle a tak dále, nebo jsem se dozvěděl, že to jsou předměty lidí, co tam už dávno nejsou. Asi nejzajímavější bylo, když jsem šel po jednom předmětu, který měl na starosti člověk, se kterým jsme při sestavování toho plánu přímo mluvili, že to vypíše další semestr. A pak jsme se dozvěděli, že týden na to skončil se školou spolupráci. Ten předmět nakonec převzal někdo jiný a protože byl vypsaný asi po 3 letech, tak bylo ve třídě plno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny