Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Duplicita rodného čísla

Slovenské rodné číslo je v čechách na nic (no jak píšete očividně neni). Slovenský kolega, který se narodil za československa (tudíž má řč československé) si taky musel nechat přidělit české rodné číslo, protože to československé mu v čechách neplatí. Nechápu, že někdo daleko mladší klidně slovenské rodné číslo používá.
U 15 letého člověka už ale se klidně ty číselné řady mohou překrývat (za lomítkem bylo číslo matriky a pořadí, na SLovensku si mohli je mohli přečíslovat podobně jako předělali SPZ).
Řešil bych to jako zneužití rodného čísla tou osobou. Jinak to asi zřejmě nejde. Jinak banka a doktoři mají prostě bordel, ostatně bývalo dřív normální používat rodné číslo jako klíč databáze (nebo papírové kartotéky) a někde se tak používá dosud (banky a doktoři, dále živnostníci ho mají jako DIČ).

Jednotné evropské nebo světové rodné číslo dosud zavedeno nebylo. Ale až bude, tak prý z něj nebude poznat věk ani pohlaví ani země původu (nebude to jenom kosmetická úprava, jako u čísel účtů, kde se jenom před národní číslo přidalo CZ/SK a kontrolní číslice). Pak by takové problémy odpadly, i když kdo ví.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...