Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doručení pozastaveného balíčku?

Zdravím ,obdržel jsem zprávu ze DPD: DORUČENÍ POZASTAVENÉHO BALÍČKU
Ahoj,
Máte (1) balíček čekající na doručení. Použijte svůj kód k jeho sledování a přijímání.
𝙉𝙖𝙥𝙡𝙖́𝙣𝙪jte 𝙨𝙞 𝙙𝙤𝙧𝙪𝙘̌𝙚𝙣𝙞́ 𝙖 𝙯𝙖𝙧𝙚𝙜𝙞𝙨𝙩𝙧𝙪𝙟𝙩𝙚 𝙨𝙚 𝙙𝙤 𝙣𝙖𝙨̌𝙚𝙝𝙤 𝙠𝙖𝙡𝙚𝙣𝙙𝙖́𝙧̌𝙚 𝙤𝙯𝙣𝙖́𝙢𝙚𝙣𝙞́, 𝙖𝙗𝙮𝙨𝙩𝙚 𝙥𝙧̌𝙚𝙙𝙚𝙨̌𝙡𝙞 𝙩𝙤𝙢𝙪, 𝙯̌𝙚 𝙨𝙚 𝙩𝙤 𝙗𝙪𝙙𝙚 𝙤𝙥𝙖𝙠𝙤𝙫𝙖𝙩.
Vaše sledovací číslo: #293341Naplánujte si doručeníPozdravy,Služby zákazníkům Image
Chtějí zaplatit Clo 25 Kč. Kartou z mého účtu? Máte někdo zkušenost zda platbu provést? Mám obavy jestli se nejedná o podvod. Sice jsem si objednal nějaké zboží na TEMU, které jsem předem zaplatil. Tudíž jsem na rozpacích zda se jedná o zaplacení cla konkrétně balíčku který očekávám?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Len pre zaujímavosť: Otvoril som si zoznam prijatých SMS, ktoré neprešli cez spamový filter. Mám tam…
ok 07.02.2024 11:27
ok
:-D Keby len SMS. Ale aj e-maily. Mám tri schránky (tzv. free z obdobia, kedy sa toto tak často nepr… poslední
yYy 07.02.2024 17:41
yYy

Len pre zaujímavosť:
Otvoril som si zoznam prijatých SMS, ktoré neprešli cez spamový filter. Mám tam 5+ správ o nezaplatených colných poplatkoch, 4 správy o nemožnosti dodať zásielku pre chýbajúce číslo domu, 5 správ o zásielkach na ktoré nebola zaplatená doprava, 2 zásielky, kde ma upozorňovali na pripočítané daňové poplatky, niekoľko správ v angličtine upozorňujúce na rovnaké problémy. Vždy ma vyzývali, aby som problém vyriešil na nejakej (veľmi podozrivej) adrese. No iste.

:-D
Keby len SMS. Ale aj e-maily. Mám tri schránky (tzv. free z obdobia, kedy sa toto tak často nepraktizovalo) a v dene deň mi do všetkých troch prišlo 15 e-mailov s rovnakým textom, ale inou adresou odosielateľa - rozpätie zaslania vždy 10 minút. Jednoducho - nejaký šmejd si napíše text a potom cez "ten minute emaily" to začne rozosielať. Ale ten odkaz v texte - ten je reálny na podvodnú platobnú bránu, fake stránku inštitúcie. Riadne a zabezpečené schránky toto buď automaticky hodia do SPAMu, alebo dokonca ani nepustia ďalej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru