Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Předání bytu v podnájmu

Dobrý den,
chtěl by jsem se zeptat.

Do nedávna jsme bydleli v pronajatém bytě.
Smlouvu a všechny náležitosti jsme měli sepsány a vyúčtování vždy proběhlo OK. Při prvním nájmu jsme platili vratnou kauci 10tis. (inzerát na byt byl přes RK)

Po několika letech jsme dali výpověď z nájmu a na dotaz pronajímatele bytu, zda máme vymalovat nám bylo řečeno, že není potřeba, a v případě že bude, že si to udělá sám. Tak jsme byt vyklidili a mohu říci, že za tu dobu co jsme zde byli (10let) byl byt jako v původním stavu. Byt jsme předávali v předstihu, jelikož nás o to majitel poprosil (chtěl zde rychle nastěhovat někoho jiného)
Byt jsme si s majitelem prošli, předali a podepsali smlouvu o předání bytu. Zde bylo uvedeno že byt je OK, nic nechybí apod.

Nyní nám došlo vyúčtování služeb ale majitel si z ceny kauce odečetl cca 5tis za to, že byt musel opravit (vymalovat, opravit žaluzie apod).

Je toto jednání ok a lze se proti tomuto nějak bránit? Upřímně nemám problém někomu dát těch 5tis za opravu ale když mi dotyčný tvrdí, že nechce nic malovat a pak si vše vymaluje sám a chce to po mě zaplatit?.

Děkuji všem za váš názor.
C.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny