Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Finanční odškodnění po dopravní nehodě

Zdravím všechny,

25. 6. 2024 u mě došlo k dopravní nehodě, viz případ, níže. Dotaz mám na finanční vypořádaní k této události, jak za zdravotní komplikace tím způsobené, tak i poškozené kolo, které bude potřeba opravit. Zatím řeším následovně:

Případ:
Na kole jsem projížděl v cyklopiktokoridoru. Auta stála, kvůli husté dopravě. Najednou se, tak sekundu před mým průjezdem otevřely dveře spolujezdce z jednoho stojícího auta. V uvedeném časovém okamžiku se mi nepodařilo zcela zastavit a tímto došlo k naražení žeber a otevřené ráně levého ramene o rám dveří automobilu a následný přelet přes řidítka a nařažení levého zápěsti.

Zdravotní:
- V rámci mého "životního", úrazového pojištění řeším škodní události tam.
- Od policie mám informaci, že tak za 2 týdny dokončí šetření na jejich straně a poté bude na mě, jak se rozhodnu viníka potrestat. Zda se bude jednat o přestupek nebo se vyhodnotí jako trestrný čin - ublížení na zdraví.
- Dále je snad možnost řešit odškodnění i přes povinné ručení řidiče automobilu, které nehodu způsobilo - to si budu ještě zjišťovat.

Poškozené kolo:
- řeším přes povinné ručení řidiče automobilu, které nehodu způsobilo. Kolo jsem dal do cykloservisu k nacenění opravy. (Hodnota kola cca 50 000 Kč)

Je za vás uvedené šetření v pořádku nebo tam něco chybí? Postupovali byste jinak?

Předem díky za vaše reakce,
Michal

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny