Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zbrojní Pas pár dotazů (stěhování do zahraničí a jiné)

Dobrý den
Přemýšlím že si konečně udělám zbrojní pas (skupina E myslím prostě ochrana majetku a osob).
Mám k tomu ale pár dotazů. Především:

1) Pokud jsem to dobře pochopil, tak vše co se týká zbrojního pasu a jeho vydání, získání, podání přihlášek atd. atp. řeším podle tzv. „příslušného útvaru policie“, kterým je krajské ředitelství policie, podle místa pobytu fyzické osoby. Tedy to řeším čistě s KRAJSKYM reditelstvim (a ne tedy nějakým „mistním“ (územním pracovištěm myslím se tomu říká) ve svém „menším“ městě, které má policejní statnici)? Ale vše řeším přímo jen s Krajským ředitelstvím, které v nějakém velkém městě poblíž. S místnima policajtama (služebnou) ve svém městě nic neřeším? Čistě jen s „krajským ředitelstvím policie“ . Správně?

2) Uvažuju (nejsem si ale jistý ještě) o stěhování do zahraničí cca začátek příštího roku, pravděpodobně Slovensko a pravděpodobně tam budu regulérně žít x let. V tomto případě, můžu český zbroják nějak „převést“ na Slovenský? Nebo si zažádat o nějaký „mezinárodní zbroják“ (alespoň pro EU státy)…? Nebo nic takového není, CZ zbroják mi na Slovensku platit nijak nebude a pokud chci zbraň legálně na Slovensku, tak bych si musel dělat regulérně nový zbroják čistě na Slovensku…? (a tedy ten v ČR si ani nedělat pokud budu vědět že 100% půjdu na Slovensko a prostě počkat)…?

3) Co kdybych si udělal CZ zbroják, pak se ale musel stěhovat na Slovensko a CZ zbroják musel zrušit/přerušit, ale už jsem měl koupenou v CZ zbraň a bude mi trvat než si udělám zbroják v SK… Co se zbraní prostě mou legálně vlastněnou pokud zruším/přeruším (pokud to jde?) zbroják v ČR…? Co se tak dělá s tou zbraní…? To ji musím nuceně prodat? Nebo ji nuceně odezvdat policajtům kteří mi zbraň budou „držet“ pokud bych si neudělal zase zbroják v ČR…? Jak se to řeší…?

loading...
Předmět Autor Datum
Není to zbrojní pas, ale zbrojní průkaz. 1) ano, krajské ředitelství podle místa pobytu 2) každá zem…
Wikan 06.07.2024 05:50
Wikan
Ja jen dodam, pridej si v zadosti k obrane i sportovni strelbu. Usnadni ti to zivot.
Jan Fiala 06.07.2024 08:34
Jan Fiala
Proc prosím...? Jaká je výhoda?
Zbrojak 07.07.2024 04:47
Zbrojak
Treba co se nakupu munice tyka... Zkus se poradit s nekym, kdo zbrojni prukaz ma. poslední
Jan Fiala 07.07.2024 07:04
Jan Fiala

Není to zbrojní pas, ale zbrojní průkaz.
1) ano, krajské ředitelství podle místa pobytu
2) každá země má svá vlastní pravidla. Existuje sice Evropský zbrojní pas, ale ten se používá zejména pro převoz zbraní pro střelecké soutěže.
3) je možné tu zbraň dát do úschovy oprávněnému podnikateli. Samozřejmě za úplatu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...