Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zbrojní Pas pár dotazů (stěhování do zahraničí a jiné)

Dobrý den
Přemýšlím že si konečně udělám zbrojní pas (skupina E myslím prostě ochrana majetku a osob).
Mám k tomu ale pár dotazů. Především:

1) Pokud jsem to dobře pochopil, tak vše co se týká zbrojního pasu a jeho vydání, získání, podání přihlášek atd. atp. řeším podle tzv. „příslušného útvaru policie“, kterým je krajské ředitelství policie, podle místa pobytu fyzické osoby. Tedy to řeším čistě s KRAJSKYM reditelstvim (a ne tedy nějakým „mistním“ (územním pracovištěm myslím se tomu říká) ve svém „menším“ městě, které má policejní statnici)? Ale vše řeším přímo jen s Krajským ředitelstvím, které v nějakém velkém městě poblíž. S místnima policajtama (služebnou) ve svém městě nic neřeším? Čistě jen s „krajským ředitelstvím policie“ . Správně?

2) Uvažuju (nejsem si ale jistý ještě) o stěhování do zahraničí cca začátek příštího roku, pravděpodobně Slovensko a pravděpodobně tam budu regulérně žít x let. V tomto případě, můžu český zbroják nějak „převést“ na Slovenský? Nebo si zažádat o nějaký „mezinárodní zbroják“ (alespoň pro EU státy)…? Nebo nic takového není, CZ zbroják mi na Slovensku platit nijak nebude a pokud chci zbraň legálně na Slovensku, tak bych si musel dělat regulérně nový zbroják čistě na Slovensku…? (a tedy ten v ČR si ani nedělat pokud budu vědět že 100% půjdu na Slovensko a prostě počkat)…?

3) Co kdybych si udělal CZ zbroják, pak se ale musel stěhovat na Slovensko a CZ zbroják musel zrušit/přerušit, ale už jsem měl koupenou v CZ zbraň a bude mi trvat než si udělám zbroják v SK… Co se zbraní prostě mou legálně vlastněnou pokud zruším/přeruším (pokud to jde?) zbroják v ČR…? Co se tak dělá s tou zbraní…? To ji musím nuceně prodat? Nebo ji nuceně odezvdat policajtům kteří mi zbraň budou „držet“ pokud bych si neudělal zase zbroják v ČR…? Jak se to řeší…?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny