Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podvod - smlouva o dílo

Dobrý den,
Chtěla bych Vás velice poprosit o pomoc, protože si s manželem nevíme moc rady.
Jedná se o to, že jsme 30.10.2012 podepsali smlouvu o dílo na výrobu a montáž oken, zaplatili zálohu a okna se měli montovat 16.12.2012, ale firma tvrdila, že rámy došly od dodavatele poškozené, že dodávka se zpozdila a podobně. Manžel dotazem na dodavatele zjistil že firma, se kterou jsme uzavřeli smlouvu je nesolidní a neplatí, za své objednávky. Můžete nám prosím poradit, jak máme postupovat a jestli máme nějaké šance naši zálohu dostat zpět? Máme dvě malé děti, rozestavěný dům, velkou hypotéku a velké starosti.
Velice děkujeme za Vaši radu.
Se serdečným pozdravem Michaela

Předmět Autor Datum
Pokud již takovou dobu neplní své závazky, máte právo odstoupit od smlouvy a zálohu musí vrátit zpět…
icepower32 10.02.2013 12:45
icepower32
Od zmluvy o dielo mozete odstupit a nasledne si vyplatenu zalohu vymahat prostrednictvom sudu. Sud m… poslední
AK Benova 25.02.2013 10:51
AK Benova

Pokud již takovou dobu neplní své závazky, máte právo odstoupit od smlouvy a zálohu musí vrátit zpět. Pokud se nepletu, měli by vás též odškodnit jednorázovou částkou ve výši 5.000,-. Obrátil bych se ve vašem případě na soud, pokud firma nebude spolupracovat.

Od zmluvy o dielo mozete odstupit a nasledne si vyplatenu zalohu vymahat prostrednictvom sudu. Sud mozete poziadat, aby vo veci rozhodol formou platobneho rozkazu, ide o tzv. skratene konanie pri ktorom nie je nutna Vasa ucast na sude.Pokial sa platobny rozkaz podari druhej strane dorucit a nepoda voci nemu odpor, platobny rozkaz bude mat ucinky pravoplatneho rozsudku.
Pokial bol Vas dodavatel z inej krajiny ako ceskej republiky, je mozne uplatnit svoj narok prostrednictvom europskeho platobneho rozkazu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru