Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Telefonická smlouva s Courlux Int.

Dobrý den,
prosím Vás o radu.
Před časem jsem byl osloven telefonicky firmou Courlux International. Nabídli mi poslat vzorek spodního prádla za cenu poštovného. S tím jsem souhlasil, byl jsem upozozněn, že expedice bude nějaký čas trvat.

Nyní, jsem v situaci, že jsem prádlo neobdržel a ve schránce je složenka na toto prádlo a přirážka za prodlení 59kč.

Na internetu jsem našel spoustu příběhů s touto společností, kde předává své pohledávky jiným firmám a tahá pak peníze z lidí za rozličné produkty, které nejspíš nikdo z nich neobdržel.

Mám toto zaplatit?
Je telefonická smlouva platná?
Mohu využít toho, že je na složence zkomoleno moje jméno?

Děkuji za odpověď, nevím si s tím rady.
Michal R.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
http://pc.poradna.net/a/view/660315-ako-sa-branit- proti-podvodnym-firmam-nielen-na-webe-ii Mas tam…
fleg 11.03.2013 11:35
fleg
Dobry den, prosim o radu. Dnes mi volal nejaky borec a slibil mi ze mi posle jedny trenyrky švycarsk… nový
Roman III. 29.01.2014 10:53
Roman III.
To je běžná reklamní nabídka těhle firem.Nic neriskuješ,protože nic dopředu neplatíš a 1.vzorek stoj… nový
Karel04 29.01.2014 11:41
Karel04
Take jsem se nechal presvedcit. Po cca 2-3 tydnech me prisel napred papir se zakaznickym cislem a in… nový
Nahodny kolemjdouci 25.02.2014 11:34
Nahodny kolemjdouci
takze pokud me skutecne vymaze z databaze a zadne trenky ani nic jineho od courlux me nedorazi, tak… nový
Nahodny kolemjdouci 25.02.2014 11:45
Nahodny kolemjdouci
Dobry den, dovolte aby sme reagovali na Vas prispevok. Nasi operatori oslovuju zakaznikov cez vygen… nový
CourluxInternatioval 05.05.2014 19:38
CourluxInternatioval
zakaznik nehradi odosielame upomienky. Tak to bych vás s celou upomínkou poslal do ... no víte kam… nový
Dale Cooper 05.05.2014 21:46
Dale Cooper
Jasně že kecají,nic neprokážou a tak lze vždy tvrdit,že nic do schránky nepřišlo a ať si to vymáhají… nový
Karel04 05.05.2014 22:39
Karel04
Dobrý den tvrdíte že pokial zákazník prvu v objednávku za poštovné a poprípade dalšie objednávky chc… nový
mona 333 19.10.2017 17:12
mona 333
Asi jste si spletl(a) místo i čas, tady nikdo z té firmy není. poslední
karel 19.10.2017 17:15
karel

Dobry den, prosim o radu.
Dnes mi volal nejaky borec a slibil mi ze mi posle jedny trenyrky švycarske kvality jen za poštovne,a že to mam vyzkoušet a rozhodnout se jestli to chci nebo ne,a pak budou chodit dalši a dalši. Ze zvedavosti a taky hlouposti jsem souhlasil,stim ze jedny zkusim a hned to zrusim. Jak tady ale ctu tak na vyzkouseni mozna nebude co (neposlou to). Taky mi rekl,ze mi ted po telefonickem spojeni prijde dopis a do 8 dnu muzu zavolat na linku a cele to zrusit. tak se ptam jestli to fakt nekdo udelal a opravdu to slo zrusit cele. Diky za rady
PS: kdybych zrovna sedel u googlu a vygooglil to drive jak podvadeji lidi asi bych nemel tolik odvahy do neceho takoveho jit.

To je běžná reklamní nabídka těhle firem.Nic neriskuješ,protože nic dopředu neplatíš a 1.vzorek stojí jen to poštovné,které zaplatíš složenkou nebo dobírkou.Hlavně to pak odhlaš,nejlépe ihned,další zásilka už stojí pár stovek a posílají stále další každých 14 dní !Budou Tě přemlouvat,proč to chceš odhlásit.Já jim vždycky řekl,že si to vlastně objednal můj nezletilý syn a že za něj nic dalšího platit rozhodně nebudu.To bylo ale přes internet.Jestli jsi s někým mluvil,použij tedy jeho formulaci že to mam vyzkoušet a rozhodnout se jestli to chci nebo ne .Takže nechceš a další případnou zásilku už ani nepřevezmeš.
Další postup je v 1.příspěvku od Dale Coopera.Jo a ten souhlas s využitím osobních údajů musíš poslat písemně,telefonem to neplatí.

Take jsem se nechal presvedcit. Po cca 2-3 tydnech me prisel napred papir se zakaznickym cislem a informaci, ze trenky dorazi za par tydnu.
Jelikoz jsem na internetu narazil na rozporuluplne reakce, tak jsem zavolal na zakaznickou linku uvedenou na papire a jeste pred tim nez prisly ukazkove
trenky jsem zrusil jejich poslani a poslani cehokoli dalsiho.
Dale jsem pozadal operatorku o odstraneni mych udaju z jejich databaze, aby nebyly dale predavany/predavany (viz text na druhe strane dopisu).

Dobry den,

dovolte aby sme reagovali na Vas prispevok. Nasi operatori oslovuju zakaznikov cez vygenerovane telefonne cisla. To znamena, ze nemaju o zakaznikovi ziadne ine udaje okrem telefonneho cisla. Operator predstavi ponuku zakaznikovi, v tomto pripade to bol 1 par ponoziek za 1€. Pokial zakaznik suhlasi, operator ho taktiez informuje aj o doplnujucich baleniach, ktore su automaticky zasielane. Zakaznik je taktiez informovani o tom, ze pokial nema zaujem o objednavku alebo chce ukoncit celu objednavku bez toho aby mu bol zaslany balik, popripade dalsie doplnujuce balenia, je potrebne aby informoval zakaznicku linku. Ci uz telefonicky alebo e-mailom. V pripade , ze zakaznik nema zaujem uz pri prvom telefonickom kontakte, podakujeme zakaznikovi za hovor a ukoncime. Je na zakaznikovi, ci si vypocuje ponuku alebo nie. Zakaznik, ktory suhlasi s objednavkou nahlasi celu adresu. V objednavke odzneju 3 suhlasi na zaslanie balenia.V pripade otazok, operator rad vysvetli a odpovie na kazdy dotaz. Zasielky sa zasielaju ako listova zasielka. Zmestia sa do schranky, je to z dovodu, ze vela zakaznikov je zamestnanych a nemaju moznost si vyzdvihovat zasielky na poste. Nase balenia su poistene, preto v pripade straty alebo nedorucenia, vieme celu vec riesit so slovenskou postou. Staci ak nas o tom zakaznik informuje. Ak je zakaznikovi zaslana upomienka, staci ak nas kontaktujte a vieme celu vec vyriesit. Samozrejme kazda nasa zasielka ma 1 mesiac splatnost. Ak zakaznik nemoze uhradit alebo mu to nevychadza vieme posunut splatnot ale pokial zakaznik nehradi odosielame upomienky.

Na tenjto adrese a telefonnom cisle Bamboo zakaznicky servis v ČR, P. O. Box č. 54, 225 54 Praha 025, Tel: 283 08 08 13, Fax: 283 93 39 69 Vam poskytnu potrebne informacie, o Vasom baleni.

S pozdravom a prianim pekneho dna,
Zakaznicky servis v SR

zakaznik nehradi odosielame upomienky.

Tak to bych vás s celou upomínkou poslal do ... no víte kam.
Několik dotazů:
- zboží je odesíláno jako obyčejná zásilka. Jak vaše společnost prokáže, že byla tato odeslána a následně doručena?
- jak pak můžete vymáhat upomínku za něco, co nebylo zákazníkem prokazatelně převzato?
Pohádky o vygenerovaných číslech si nechte pro děti.

Jasně že kecají,nic neprokážou a tak lze vždy tvrdit,že nic do schránky nepřišlo a ať si to vymáhají případně soudně.Ovšem tam taky nic neprokážou a pro dvě eura se soudit nebudou,takže dají pokoj.A obyčejný dopis snad ani pojistit nejde.
Já podobné hovory vždy hned utnu nebo do telefonu oznámím:Upozorňuji,že si celý hovor nahrávám,abyste všechny vaše sliby a kecy pak museli dodržet.Většinou hned končí sami.:-)

Dobrý den tvrdíte že pokial zákazník prvu v objednávku za poštovné a poprípade dalšie objednávky chce zrušiť tak ma zavolať na zákaznícku linku.Ja som tak spravila .Pýtam sa ..Prečo mi pani courluxu povedala že sa to dá zrušiť až ked mi príde list s potvrdením a zákazníckym číslom?Pritom ja som sa to rozhodla zrušiť hned pol hodinu po objednávke na základe tolkych sťažností o courluxe na internete.Ona mi povedala že to nejde.Ako je to potom možne ??????

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru