Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Česká kancelář pojistitelů-vymáhání dluhu po zemřelém strýci

Zdravím.Potřebuji poradit jak postupovat dál.
Loni zemřel strýc.Vlastnil několik let automobil Audi 80.V roce 2010 ho strýc odhlásil z evidence.Jenže nikdo nevěděl, že v roce 2009 neplatil povinné ručení.Auto stálo na ulici před domem pána, který mu ho předtím naboural a domluvili se, že mu ho opraví.K čemuž nedošlo.
Nevím, jak dlouhou dobu strýc pojistku neplatil, nacházíme v papírech co po něm zůstaly nějaké upomínky od pojištovny, on měl ale uzavřené dvě povinná ručení (nevím proč) .Nicméně nejvíc upomínek nacházíme od Kooperativy.
V říjnu strejc zemřel, proběhlo dědické řízení s lhůtou pro přihlášení případných věřitelů či tajných dětí.Nepřihlásil se nikdo, řízení proběhlo.
No a v únoru přišel mámě dopis z kanceláře pojistitelů, že strýc neměl pojištění v roce 2009 víc jak 6 měsíců a chtějí po mámě zaplatit přes 15 tisíc za víc jak 150 dní bez pojištění plus penále a úroky z dlužné částky cca 36 tisíc.
Jak mohla máma vědět, že strýc pojistku neplatí?Proč to chtějí teď po ni?Mohli se přeci přihlásit v dědickém řízení.
Máme nějakou šanci se bránit?
Máma je z toho na prášky, loni zemřela babička, po ní strýc.Po nikom nezůstala koruna ani na pohřeb, všechno táhla moje máma s mou pomocí.A do toho tohle.

Díky moc za každou radu.Hezký večer.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny