Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proplacení nevybrané dovolené zpětně

Dobrý den,
minulý rok v květnu jsem se rozhodl opustit zaměstnání kvůli nevyplácení mezd. Podal jsem okamžité zrušení PP z tohoto důvodu, nicméně jsem udělal chybu - nevěděl jsem o rozhodnutí ÚS, který stanovil rozdíl mezi splatností mzdy a výplatním termínem. S okamžitým zrušením PP jsem tedy přišel o 5 dní dříve než jsem měl, čímž tedy bylo neoprávněné, natož abych dostal odstupné. Protože jsem hned na to nastoupil do druhého zaměstnání, bylo mi za pár dní doručeno okamžité zrušení PP ze strany zaměstnavatele pro neomluvenou absenci. Dostal jsem výplaty, na které jsem měl nárok, ale tehdy mě nenapadlo a v podstatě jsem ani nevěděl, že jsem mohl zažádat o proplacení nevybrané dovolené.

Měl jsem na to vůbec právo a je možné ono proplacení žádat i zpětně s odstupem 10 měsíců?

Díky za odpovědi na pravděpodobně stupidní dotaz.

Předmět Autor Datum
na vyplaceni dovolene (pomer k odpracovanym dnum) mas narok do jednoho roku o de dne, kdy ti narok v… nový
ms-fiala 20.03.2013 11:39
ms-fiala
A platí to i pro můj případ, tedy že jsem obdržel okamžité zrušení pracovního poměru za hrubé poruše… nový
J.C. 20.03.2013 20:05
J.C.
Poradíte mi prosím tedy někdo? Nerad bych zase prošvihl termín jako tehdy Děkuji nový
J.C. 31.03.2013 19:22
J.C.
Ono není lehké odpovědět, protože nikdo z nás nezná podrobnosti. Dostals neomluvenou absenci, za kte… poslední
centsm 01.04.2013 18:58
centsm

A platí to i pro můj případ, tedy že jsem obdržel okamžité zrušení pracovního poměru za hrubé porušení pracovní kázně? A jak mám postupovat? Doručit žádost písemně doporučeně s dodejkou (aby mi pak neřekli, že jsem jim nic neposlal)?
A tím poměrem je myšlena část nárokových dní (myslím tím, že za rok jsem měl nárok na 20 dní, PP skončil 25.5., tzn. mám nárok na proplacení 8 dní dovolené)?
Můžete mi kdyžtak stručně napsat, co by měla žádost obsahovat?

Díky

Ono není lehké odpovědět, protože nikdo z nás nezná podrobnosti. Dostals neomluvenou absenci, za kterou ti může zaměstnavatel odebrat až 3 dny dovolené za den absence. Kolik jsi letos odpracoval dnů? Započítaly se ti všechny dny jako odpracované? Tady máš odkaz na zákoník práce s krácením za "A", §223: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/za konik-prace/cast9h4.aspx Ustanovení o dovolené začínají §211. Z toho můžeš odvodit, jestli ti ještě nějaká dovolená zbyla. Zaměstnavatel obvykle nezadržuje peníze za dovolenou, protože riskuje flastr při kontrole a stejně musí dovolenou proplatit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru