Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had v bytě

Dobrý den, bydlíme s mámou v pronajatém bytě. Před nedávnem sem si pořídil terárium s hadem a jednoho dne sem ho zapoměl dovřít a had utekl. Objevil se u sousedů a ty mi ho předali zpět. Bohužel se to něak rozneslo po paneláku a za nedlouho nám klepal soused na dveře že se jeho manželka bojí, že se hada musíme zbavit pokud by sme se ho nezbavili řekl že to bude řešit jinak. Takže moje otázka zní co se může stát když si hada nechám ? Případně jak jednat abych si ho nechat mohl ? Předem děkuji za všechny odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Řekni sousedovy že se bojíš jeho manželky a že se jí bude muset zbavit jinak to budeš řešit jinak.…
manas 24.04.2013 19:39
manas
to mi prijde jako pitomost,kdyby ho mel v terarku a nikdy neutek a on prisel ze se manželka bojí,tak…
exiton 24.04.2013 22:02
exiton
Zase s toho nedělej nějakou aféru, proste si jednou nedal pozor a had zdrhl. Jak se říká nikdo není…
manas 24.04.2013 22:21
manas
měl jsem takové, které dokáži uhlídat (slepice,králík) nebo vychovat (psa). Musíš se vžít do ty situ…
exiton 25.04.2013 08:09
exiton
Přece jeden člověk s fobií nemůže kvůli svému strachu buzerovat celej panelák. Navíc, pokud jsem dot… nový
cejna 02.05.2013 12:30
cejna
Jo jo nebylo to u ní v bytě. Děkuji za příspěvěk :) nový
erorrrek 02.05.2013 15:25
erorrrek
jeden clovek urcite ne, otazka je co ostatni a co na to majitelka bytu vzhledem k tomu, ze tazatel j… nový
RedMaX 03.05.2013 15:45
RedMaX
jde hlavně o to, co máte v nájemní smlouvě. Např. dcera bydlí také v podnájmu a má přímo ve smlouvě,…
host8888 25.04.2013 08:34
host8888
A já myslel že musel útéct snad každému chovateli alespon jednou :D Děkuji za odpověd :)
erorrrek 26.04.2013 09:55
erorrrek
Pokud některý hadař tvrdí, že mu nikdy nic neuteklo, tak lže a hadi mu utíkají stále. Volná adaptace… nový
Georgij Gadjukin 07.05.2013 14:21
Georgij Gadjukin
světe div se, ale fakt nám nic neuteklo - tedy cvrčka na krmení chameleona opravdu nepočítám :-) Než… poslední
host8888 07.05.2013 14:33
host8888

Řekni sousedovy že se bojíš jeho manželky a že se jí bude muset zbavit jinak to budeš řešit jinak.

Pokud tě nebude zdrhat opakovaně a had není nějak nebezpečný tak si může trhnout nohou. Zkus vysvětlit sousedovy že to byl ojedinělí případ způsobenej tvojí blbostí a že si udělal opatření aby se to už neopakovalo. Pokud stále bude trvat aby si hada dal pryč tak se ho schválně zeptej jak to bude řešit.

to mi prijde jako pitomost,kdyby ho mel v terarku a nikdy neutek a on prisel ze se manželka bojí,tak prosím. Trhnou si nohou. Ale kdyz utek,tak si myslim ze ma pan soused hodne velkou šanci s policií uspet,protože ten had proste utíkat nesmí,pripadne kdyz uteče tak musi majitel počítat s tím ze hada priste najdou s useknutou hlavou (což bych klidne udelal ja kdybych se hadu bal,a fakt bych to udelal,kdybych mel mít doma díte nebo psa...at jde o hada jakyho chce).

Obecne tyhle lidi nepochopim,poridi si hada a nejsou schopni ani hlidat blby terarium...co byste rekli kdyby mi utek po panelaku rotvajler.Taky neni jedovatej...

Zase s toho nedělej nějakou aféru, proste si jednou nedal pozor a had zdrhl. Jak se říká nikdo není dokonalí, příště si dá určitě bacha. Tobě nikdy nezdrhlo nějaké zvíře? Teda pokud jsi někdy nějaký měl.
S tutím se nikdo nebude zabývat, maximálně tak majitel bytu.

měl jsem takové, které dokáži uhlídat (slepice,králík) nebo vychovat (psa). Musíš se vžít do ty situace kdyz toho máš prostě strach. Ono to neni nic pěkného kdyz jednou najdeš hada a nejsi zadny znalec hadů a podobných zvířat. Pro někoho mazlíček, pro jiné havěť. To je stejné, jako kdyz jedeš v autobuse a je ti horko a chceš otevřít okýnko, ale někomu vedle je zima i kdyz je oblečen, tak první co mas udelat je si sundat mikinu ci bundu a pak az přemyslet o horku, udělat ústup na své straně. Sice to není právní pravidlo, ale lidskost a ohleduplnost a o to tu jde.

Pokud si samozřejme hada ponechá, nějaký zákon co tohle zakazuje fakt neznám, ale podle mně nejde až taj o zákon, ale o zdraví dotyčné paní, která tou nemocí trpí a jak psal Boeing, stačí šustnutí a paní má z toho zas strach,tak to muže být vážný problém. Mám známou,co trpí fobií z mluvení s lidmy, kdyz je kolem vice lidí, má ztoho uplny psychicky blok a trauma a kdyz nekdo chce, tak jí muže hodne lehce vyprudit (učitelky s tím jsou seznameny a nesmí jí vyvolat v lavici před ostatními, pokud se nehlásí). Tyhle psychické problémy jsou někdy mnohem závažnější, než to, že dá někdo někomu přes hubu kvuli muzice a ten zavola policii:). Nehlede na to, ze se sousedem budou neustále vyostřené spory, které mohou zacházet dál a dal...nevím, propíchanymi pneumatikami, sirka ve zvonku u hlavního vchodu,... Mně samotného by had taky velmi vyděsil, nejsem znalec hadů a dokonce jsem si i nějakého hladil v zoo,takze se jich nebojím nebo nemám strach,ale tohle je proste jiná situace.

Přece jeden člověk s fobií nemůže kvůli svému strachu buzerovat celej panelák. Navíc, pokud jsem dotaz pochopil správně, tak had ani nevlezl k tý vystrašený sousedce, ale k sousedům jiným.
Kdybych měl kupříkladu já strach nebo fobii ze psů, kterejch se všude potlouká mnohem víc než hadů a i pravděpodobnost útěku a možného zranění člověka je mnohem vyšší než u hadů, mohl bych podle tvé logiky požadovat zákaz jejich chovu v ulici kde bydlím, nebo rovnou v celým městě? Uteklej pes mě přece může pokousat všude, ne? To je přeci blbost. Odpovědnost za svoje zvířata má jejich majitel. Ten odpovídá i za jejich zabezpečení a nese případný důsledky způsobený škody. Zakazovat něco předem kvůli fóbiím někoho jinýho je přeci nesmysl. Já mám fóbii z lidí co maj fóbie, protože ti mohou bejt svýmu okolí taky celkem nebezpečný. Takže jestli se sousedka bojí ať si vezme prášek na nervy....

jeden clovek urcite ne, otazka je co ostatni a co na to majitelka bytu vzhledem k tomu, ze tazatel je jen najemnik, proste ne kazdy je zvedavej na volne se pohybujiciho se hada po dome a vzhledem k tomu, ze jednou uz utekl, tem lidem asi nevymluvi, ze nemuze utect podruhe. samozrejme muze se pokusit sousedy presvedcit, ale pokud se mu to nepovede, holt bude muset zvazit co dal - riskovat, ze se ho soused bude snazit dostat z domu pryc a bude v tomto smyslu tlacit na majitelku nebo dat sam pryc hada.

jde hlavně o to, co máte v nájemní smlouvě. Např. dcera bydlí také v podnájmu a má přímo ve smlouvě, že doma nesmí mít žádné zvíře. Pokud tohle ve smlouvě není uvedeno, tak ani majitelka nemá důvod tě vyhazovat. Pokud to tam je, tak jsi jasně porušil nájemní smlouvu a letíš.
Jinak sousedi si můžou stěžovat třeba na lampárně - pokud na hada není nutnost mít cities, tak si můžeš chovat kde chceš a co chceš. Policie si poklepe na čelo a pošle je do háje - žádný zákon ti to nezakazuje, had není jedovatý, nikoho neohrožuješ. A pokud má paní psychický problém, tak jí nezbývá nic jiného, než si vzít prášek - vím, zní to hnusně, ale je to tak.
Takže hlavně si ověř tu nájemní smlouvu.
Ale dávej si bacha, chovala jsem několik hadů x let a nikdy se mi nestalo, že by mi nějaký utekl - nejen kvůli sousedům (budeš mít klid), ale i hadovi se může cokoliv stát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru