Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zveřejnění na internetu

Dobrý den, prosím o radu - náhodou jsem narazila na netu na jakousi Elektronickou knihu přání a stížností, jsou tam uvedené firmy a lidi můžou úplně anonymně hodnotit... Je tam i moje firma, adresa, telefony, stránka. Vůbec jsem o tom nevěděla, mají na to provozovatelé stránek právo, tohle zveřejnit?

Předmět Autor Datum
Preco nie. U nas na poradni je menovanych tiez kopec firiem a neprejde mesiac, aby sa nam niekto nev…
fleg 13.06.2013 09:24
fleg
Tak já si nemyslím, že mi patří celý svět. Jak bych si to mohla myslet, když nemám nárok sama se roz…
Evva 13.06.2013 11:22
Evva
zas keby tam boli nepravdive informacie, tak sa samozrejme mozes branit na sude, lebo je to ohovaran…
nl12345 13.06.2013 13:02
nl12345
Lebo taky portal nie je nic ine, iba ako to, ze rozni ludia sa o tvojej firme rozpravaju. Stejně j…
Prasak 13.06.2013 14:46
Prasak
Tak já teda proti povídání mezi lidmi rozdíl vidím. Tohle bych přirovnala třeba k tomu, že by to v t…
Evva 13.06.2013 21:29
Evva
Normálně je každý podnikatel rád, když jsou jeho kontakty co nejvíc známy, za tím účelem si jejich z…
hm 13.06.2013 21:49
hm
Docela zklamání, myslela jsem, že mojí adresu a čísla telefonů nemůže kdosi někam věšet A odkud něk…
Dale Cooper 13.06.2013 23:39
Dale Cooper
A odkud někdo tyto údaje vzal? Nemáte je třeba na stránkách? Ano, na mé stránce. Překopírovali tam…
Evva 13.06.2013 23:53
Evva
To je holt ten internet. Nezbývá, než se s tím smířit nebo zrušit firmu.
karel 14.06.2013 00:22
karel
Uvediem to tu opat ako pekny priklad ako sa to ma robit podla mna. Firma Wedos je pomerne mlada firm…
fleg 13.06.2013 22:04
fleg
Nevěřím na objektivní anonymní hodnocení na internetu. Třeba to vidím zbytečně pesimisticky.
Evva 13.06.2013 22:17
Evva
Pozri nikdy neuspokojis 100% zakaznikov, na nas tiez ludia nadavaju a v mailoch som si uz precital v…
fleg 14.06.2013 07:45
fleg
Je třeba jen systém zabezpečit proti záškodníkům a v určitém ohledu dát uživatele do latě. Setkávám…
TNT 16.06.2013 13:15
TNT
Na službu Moje ID může přejít jen idiot. poslední
Redsnake 16.06.2013 13:46
Redsnake

Preco nie. U nas na poradni je menovanych tiez kopec firiem a neprejde mesiac, aby sa nam niekto nevyhrazal zalobou. pre pobavenie si mozes precitat http://kutilska.poradna.net/a/view/69778-novabrik- a-life-brick-vs-kutilska-poradna-net.
Samozrejme mozes poziadat o odstranenie svojej firmy prevadzkovatela portalu a pripadne ho nasledne zazalovat, ale napriklad u nas by si s tym neuspela a som celkom alergicky na majitelov roznych firiem, ktori si myslia, ze im patri cely svet.
Ak u nas niekto zverejni nieco na tvoju firmu mas sancu na to reagovat a danu vec vysvetlit, ale vlakna takmer ziadne nemazeme. Ak sa casom ukaze, ze dane tvrdenia boli nepravdive tak vlakno samozrejme zmazeme.
Byt tebou nerobim si s tym starosti, pokial portal navstevuje par ludi denne nema zmysel sa nad tym rozculovat. My mame dennu navstevnost cca 50-60k zobrazeni portalu denne, takze ak je to podobny portal s takto velkou navstevnostou skus to riesit s prevadzkovatelom portalu.

Tak já si nemyslím, že mi patří celý svět. Jak bych si to mohla myslet, když nemám nárok sama se rozhodnout, kde chci být zveřejněná a kde ne.
Ale mám obavu z toho anonymního hodnocení. Co když si začne navzájem škodit konkurence?
A jak zjistím, že mám reagovat, když jsem na tyhle stránky narazila úplnou náhodou? Když začnu negativní komentář vyvracet, je to už stejně blbý, lidi si rádi pamatujou to negativní.
Jednou jsem otevřela stránku, kde se hodnotí doktoři, hodně lidí tam anonymně psalo hnusný komentáře, fakt je tohle legální?
(Zatím tam žádný komentář nemám).

zas keby tam boli nepravdive informacie, tak sa samozrejme mozes branit na sude, lebo je to ohovaranie.

když nemám nárok sama se rozhodnout, kde chci být zveřejněná a kde ne.

Toto mi pripada, ze mas firmu a nikto komu nedovolis sa o nej nemoze rozpravat. Lebo taky portal nie je nic ine, iba ako to, ze rozni ludia sa o tvojej firme rozpravaju.

Docela zklamání, myslela jsem, že mojí adresu a čísla telefonů nemůže kdosi někam věšet

A odkud někdo tyto údaje vzal? Nemáte je třeba na stránkách?
Jinak - adresa, rodné číslo apod. jsou veřejně dostupné údaje v rejstříku živnostenského podnikání nebo v obchodním rejstříku. Každý se na tyto údaje může podívat.

Uvediem to tu opat ako pekny priklad ako sa to ma robit podla mna.
Firma Wedos je pomerne mlada firma, co podnika v oblasti webhostingu a serverhousingu. Maju mrte vela zakaznikov a samozrejme na vedlajsej pc poradni aj na nich uz zazneli negativne hodnotenia.
Firma namiesto toho, aby ziadala o zmazanie vlakien vsak poctivo sleduje negativne reakcie a reaguje na kazdu negativnu zmienku o nej. Podla mna spravna cesta, chce to sice cas a ludi na to, ale vo finale im to neuskodi a maju dalsi zaznam o sebe na webe, kde plati, ze kolko krat sa zobrazis vo vyhladavaci, tolkokrat si uspesny.
Rada znie reaguj na kazdu zmienku o negativnom hodnoteni tvojej firmy, je to sice casovo narocne, ale v konecnom dosledku este na tom zarobis, pretoze aj negativna reklama je reklama.
Vlastne asi nie je nic horsie ako ked o tvojej firme nie je na webe ani zmienka, takto si aspon viditelna a ludia sa dozvedia, ze vobec existujes.

Pozri nikdy neuspokojis 100% zakaznikov, na nas tiez ludia nadavaju a v mailoch som si uz precital vselico. Ale ak by ti chcel niekto zamerne skodit a ty mas napriek tomu dobre sluzby/tovar ver tomu, ze ten zvysok spokojnych zakaznikov ho na nete prevalcuje.
Ano ludia sa skor podelia o negativne skusenosti ako o pozitivne, preto mnohe firmy po nakupoch ziadaju svojich zakaznikov a vyplnenie dotaznika ohladom spokojnosti a tieto veci zverejnuju. Aj tak sa da postupovat.
Bud trpezliva a reaguj na kazdu negativnu zmienku o svojej firme, ja to tiez tak robim, ze ked napisem clanok a v diskusii pod nim je negativny prispevok tak nan reagujem hoci kopec autorov to tak nerobi lebo ma pocit, ze je to zbytocne a velmi namahave. Ja s tym nesuhlasim, svoj nazor si musis vediet obhajit za kazdych okolnosti.

Je třeba jen systém zabezpečit proti záškodníkům a v určitém ohledu dát uživatele do latě. Setkávám se s web projekty, které přecházejí třeba na MojeID (povinná registrace mobilního telefonu + zaslání registračního kodu klasickou poštou), protože si už neví rady co s lidmi, kteří jen škodí, mají na to know-how, trpělivost a čas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru