Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nucené přeparkování

Zdravím.
Nevím kde to patří, ale vcelku mě to zajímá, co kdyby nastala nemilá situace co dělat.
Naše městečko má cca 6000 obyvatel a zrovna se u nás dělá kanalizace. Už jsem si zvyknul, že občas musím najet o 6km víc, abych se s autem dostal domů.
Ale nyní se začíná kopat na naší ulici přímo po naší straně.
Pokud budu muset auta zaparkovat jinam z důvodů, že nevjedu na svůj pozemek pod přístřešek, kdo řeší když se vozidlům něco stane? Například vykradení, poškození či zcizení?
U nás se poměrně rozmohla trestná činost, jsme v sousedství velkých měst a omezení policie a nenechavost zlodějů poměrně děsí místní obyvatele. Měsíčně vyradená pumpa, samoobsluha, zdravotní středisko, proražené nádrže, několi vykradených domů ikdyž majitelé spali a obvodní policie má jen jednu hlídku a městská taky a nestíhá se.
Druhá možnost je, že o pár kilometrů dále de je již púostaveno dělníci kamarádovi nic neřekli a před vjezdem na pozemek mu vykopali 2 metry díru, on se po noční probudil a auto měl několik dní k ničemu. Tak nevím jakou možnost volit zda riziko blokování auta nebo jeho poškození. Zdůrazňuju že parkujem na pozemku 3 auta a všechny se denně využívají na cesty do zaměstnání kvůli špatné dopravní obslužnosti.
Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Riesi to ako vzdy policia. A priznam sa, ze nerozumiem, co riesis ty. Ale ked chces pripadne zazaluj…
fleg 15.07.2013 11:11
fleg
Nejsem si jistej. Pokud máš pojistku co tihle věci kryje tak pojišťovna, pokud nemáš pojistku tak pa…
manas 15.07.2013 11:12
manas
řeknu tro jednoduše, protože se mi stalo, že mi sem tam někdo objel auto klíčem jak se vracel z hosp…
hawok 15.07.2013 11:37
hawok
Od obce narok na odskodne nemas, co sa tyka auta. Co sa tyka plotu, tak samozrejme, by to obec mala…
nl12345 15.07.2013 11:59
nl12345
Přesně tak - investor musí zajistit dopravní obslužnost soukromých pozemků.
touchwood 16.07.2013 13:48
touchwood
No nevim tedy, nic takového zajišťovat dle mě nemusí. Navíc si myslím, že místo se standardně prohlá…
hm 16.07.2013 20:35
hm
Investor nemusí, pokud to nemá v podmínkách. Ale na takovou stavbu musí být vždy stavební povolení,…
centsm 16.07.2013 23:14
centsm
Vždycky je nejlepší se s dělníkama, co dělají u tvýho baráku, domluvit - třeba jim něco nabídnout. U… poslední
MachR55 17.07.2013 12:01
MachR55

Riesi to ako vzdy policia. A priznam sa, ze nerozumiem, co riesis ty. Ale ked chces pripadne zazaluj investora stavby, pripadne zazaluj bragristu, mozes zazalovat mesto, ze vykop povolilo, v podstate mozes vsetko. Su to vsak vyhodene peniaze, bohuzial tu nie si v USA.

řeknu tro jednoduše, protože se mi stalo, že mi sem tam někdo objel auto klíčem jak se vracel z hospody nebo 2x vykradl naftu, tak jsem si postavil přístřešek a zajiždím autem k sobě do zahrady.
Teď se může stát, že buď nevyjedu ze zahrady nebo mi poničí auto bo budu muset stát jinde.
Takže mám nárok na odškodné od obce, nebo si to budu muset zaplatit, nebo si zaplatit pojistku? Jde o to, že mi buď budou bránit v užívání věci, nebo mi zabrání vjezdu na pozemek.
Další věc, už mi shodili skoro půlku plotu, je ta v uhlu 60 stupňů, apč ho používají jako stojan na výbavu a sem tam se opře bagr nebo se uthne krajnice s tatrou a sveze se to, budou mi frezovat sfalt a zřejmě poškodí betonový nájezd od garáže, kde se modernější automobili nevlezou.
Tak jak teda, mám nárok na nějaké přemostění abych mohl vjet? Odškodnění za poškozený plot nebo poškozené auto, pač si ho nebudu moct chránit.
Musí mě informovat, že začínají teď stavět, nebo si mohou vykopat díru a zablokovat mě? A co s odstavením techniky? Teď mi hodili přímo před branku bednění na výkopy a babička plot jaksi nepřeskočéí jako já, psa tež nevyvedu a ani k popelnici se nedostanu. Jedno auto mám zablokované mezi 2 tatrami a bagrem a ani ho už neodvezu.
Naplánovat se nic nedá, jezdí si podle počasí, zkoušel jsem se s nima domluvit, ale vůbec semnou nemluví a ignorují mě.
A to jsem ráno přijel, vlezl do sprchy a teď nevyjedu.

Od obce narok na odskodne nemas, co sa tyka auta.
Co sa tyka plotu, tak samozrejme, by to obec mala vratit do povodneho stavu, alebo ti nahradit skodu.
Co sa tyka toho premostenia a blokovania, riesil by som to so zadavatelom prac, teda asi obcou. Otazka je, ako dlho budu pred tebou kopat, kebyze par dni, tak by som to nechal tak, ale ked viac ako tyzden, tak by som chcel, aby mi umoznili vyjazd.

No nevim tedy, nic takového zajišťovat dle mě nemusí. Navíc si myslím, že místo se standardně prohlásí za stavbu a dává se tam dopravní značka zákaz vjezdu mimo vozidel stavby. Kdoví, jestli tam tazatel jen drze nevjel a teď se úplně zbytečně diví?

Investor nemusí, pokud to nemá v podmínkách. Ale na takovou stavbu musí být vždy stavební povolení, které vydává stavební úřad a v něm jsou vždy uvedeny podmínky takové stavby, které musí investor nebo stavební organizace dodržet. K tomuto stavebnímu povolení se jako oprávněná osoba máte možnost vyjádřit. Bývá vyvěšeno na úřední desce nebo jste jako občan o něm uvědoměn u vás obvyklým způsobem. Doporučuji do něm nahlédnout (když už dnes na něm nic nemůžete změnit) a popřípadě informovat stavební úřad, pokud nejsou podmínky ve stavebním povolení dodržovány. Možná zjistíš, že městský úřad na své občany jen zapoměl. I to se stává.

Vždycky je nejlepší se s dělníkama, co dělají u tvýho baráku, domluvit - třeba jim něco nabídnout. U nás se taky cca před 5 lety dělala kanalizace, tak jsme těm cca pěti chlapům dali pivo, uvařili jednou kafe - a já parkoval mimo dům jen jednu noc, pak jsem měl vjezd provizorně zasypanej a mohl jsem si jezdit do baráku dle libosti, zatímco sousedi vedle mě se do baráku nedostali celej tejden a strašně se divili, proč já mám vjezd zasypanej a oni ne :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru