Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkažená dovolená

Dobrý den,
poslal jsem reklamaci na CK Eximtours s tímto problémem:

Při příchodu do hotelu asi v cca 21.30 hod. jsme skoro 45 minut čekali na bagetu, která byla slíbená už dopředu hodinu před příjezdem do hotelu panem xxx. Poté jsme měli dostat půlnoční polévku ve 23.00-23.30 a nic jsme nedostali. Personál jídelny už zavíral ve 22.00 hod. Vysvětlení od delegátky jsme nedostali. Na pláži měly být k dispozici slunečníky. Místo slunečníků byla na pláži pevně připevněná konstrukce přístřešku. Většina klinetů (zejména k ránu) si pod tímto přístřeškem rezervovali místa hozením ručníků na lehátka a tím jsme neměli někdy možnost lehnout si pod přístřeškem. Nemohli jsme být tímto i přímo na pláži u moře v soukromí. Dle katalogu z prosince 2012 uvádíte slunečníky na pláži - přístřešek nepovažuji za slunečníky. Vstup do moře je asi cca 3m písčitý, pak dále našlapujete do betoboných dílů s dírama. Není vhodné pro děti natož pro dospělé. A nakonec stížnost na hluk. Místní DJ byl velmi hlučný a to i po dobu noci do 2.30 hod. rána (dunění z hotelu). Hudba v noci (převážně do 24.00 hod) zněla navíc více intenzivněji v noci než přes den. Reproduktor byl přímo namířený na náš balkon ve vzdálenosti cca 35-40 m. Stěžovali si i místní ubytování češi. CK o této věci předem neinformovala a přitom je znát už tento problém co se týče hluku už cca 1 rok (reference na internetu). Po informování této skutečnosti delegátce slečně Veronice jsme požádali, aby hluk v noci byl snížen - bohužel se tak nestalo. Byl nám nabízen jiný pokoj ale hluk byl i vedle v jiných pokojích, kde byli i češi. Navíc si provozovatel hotelu ve 2 případech dovolil mít hudbu na terase a současně i mít diskotéku vedle bazénu a to do 24.00 hod! Pokoj neměl balkonové dveře zaopatřené proti hluku. Zasunovací dveře byly z lehkého asi z plastu! Foto mohu zaslat v e-mailu. Hoteliér tím porušil místní hygienické předpisy o hluku. Umístěná klimatizace byla naproti postele - nepříjemné. Pokoj č. 414

----------------

Stížnost byla touto CK odmítnuta z důvodu:

Půlnoční polévka prý byla
po příchodu 2 klientů všetně nás tam na místě ale nebyla - takže v dopise lhali, na dotáz delegátky na místě jsme odpověď nedostali proč jsme ji nedostali)

Rovněž mi bylo sděleno, že na pláži byly slunečníky (na místě nebyly žádné slunečníky, jen přístřešky) v katalogu psali že tam jsou slunečníky, ale na obrázku měli fotku přísdtřešku. Také mi po telefonickém hovoru řekli, že hotel má právo si sámo určit kdy dá slunečníky a kdy né. No není to klamání zákazníka?

co se týče nesmírného hluku, tak nám sdělili tohle: Hluk mohou působit animační programy, které jsou v plné kompetenci hotelu.
No co na to dodat? nemáme snad v noci spát? Beru zábavu, diskotéku nebo co to bylo - ok, ale takový nesmírný hluk jsem ještě nezažil. Hotel 4+ by snad měl mít dveře plastové protihlukové a né přece tenké plastové... Na tento hotel je ve stejném případě i další stížnosti o hluku, stačí sí to vygooglovat.

A nakonec co se týče pláže, tak psali:
V popisu hotelu uvádíte, že plíž hotelu Grand santána je písčitá. Vaší připomínku ke vstupu do moře jsme předali na kompetentní oddělení.

Ptám se tedy na konec? nemám právo na odškodné. Nebyli jsme s českých klientu sami, co měl tento problém. Unavení a z radosti se těšili na odlet domů díky tomu hluku...

Předmět Autor Datum
Píšete, že na několik nepříjemností jste přišel už na internetu. Potom se ptám. Proč jste tam jezdil…
centsm 17.10.2013 23:38
centsm
Hudba v noci (převážně do 24.00 hod) zněla navíc více intenzivněji v noci než přes den... jsme požád…
Karel04 18.10.2013 00:41
Karel04
Režim byl takový, že ráno byl budíček. Z repráku se na váš v 10.00 ozývá zase rachot a to až do 2.30…
Hombre77 18.10.2013 17:17
Hombre77
Špatný výběr destinace. Pro příště doporučuji jet na dovču třeba sem.
jirka44 18.10.2013 17:12
jirka44
Doporučujeme jej zejména pro romantické dovolené ve dvou, resort totiž nenabízí vybavení pro rodiny…
Karel04 18.10.2013 23:51
Karel04
Tohle je ale v letoviscích naprosto normální... Byli jsme před pěti lety ve Španělsku a to samé. Kra…
Dale Cooper 18.10.2013 20:59
Dale Cooper
Taketo veci sa riesia na mieste vymenou izby (a sam pisete ze to bolo ponuknute), takze uz viac sa a…
MM.. 20.10.2013 16:24
MM..
Strašně by mě zajímal věk těch lidí. poslední
CreativanDevil 28.10.2013 12:53
CreativanDevil

Píšete, že na několik nepříjemností jste přišel už na internetu. Potom se ptám. Proč jste tam jezdil? Diskotéky, animační programy jsou běžnou atrakcí pro turisty. A rada pro příště. Pokud chcete mít klid a chodit brzy spát, vyberte destinaci daleko od zábavných center a od moře a jezděte mimo hlavní sezónu. Odškodné? Podívejte se do smlouvy, co tam máte o hluku, o slunečnících a pod. Odškodné získáte jen za rozpor se smlouvou. Obávám se, že u soudu se dostanete do důkazní nouze.

Hudba v noci (převážně do 24.00 hod) zněla navíc více intenzivněji v noci než přes den... jsme požádali, aby hluk v noci byl snížen - bohužel se tak nestalo.... Navíc si provozovatel hotelu ve 2 případech dovolil mít hudbu na terase a současně i mít diskotéku vedle bazénu a to do 24.00 hod!
Unavení a z radosti se těšili na odlet domů díky tomu hluku...

Kvůli nedodané bagetě reklamovat dovolenou?A že si hotel dovolí bavit turisty až do 24 hodin !! se dá předpokládat,v těchto letoviscích se žije hlavně večer a v noci a déle spí,takže od půlnoci jste se nestačili vyspat?

Pokoj neměl balkonové dveře zaopatřené proti hluku. Zasunovací dveře byly z lehkého asi z plastu! Hoteliér tím porušil místní hygienické předpisy o hluku. Umístěná klimatizace byla naproti postele - nepříjemné.

Vy znáte místní hygienické předpisy o hluku v dané zemi? A klimatizace umístěná proti posteli v malé místnosti je pořád lepší než umístěná nad postelí,v nejhorším případě se asi dá i vypnout.
Chápu,že se vám tam asi vše nelíbilo,ale u soudu s tím asi neuspějete,příště vybírejte klidnější místo.

Režim byl takový, že ráno byl budíček. Z repráku se na váš v 10.00 ozývá zase rachot a to až do 2.30 do rána.

Proč jsem tam jezdil? V katalogu bylo psáni že tato cestovka doporučuje a bylo to rovněž jejich jak říkají Exim Tip" No takový tip i pro děti tedy nevím... Plných 10 dní jsme takový režim měli snášet. Každý den byo něco - rachot, rachot a rachot a někdy i nad váma na terase... Nikomu takový hotel nepřeji.

A slunečníky tam měly být - nevím proč tam nebyly přitom jej tam v katalogu slovně uváděli a ještě mi to řekli přímo na pobočce ústně že tam slunečníky jsou.

A co se týče ještě jednou toho hluku.

V katalogu Exim Tours uváději toto:

V zemích, které jsou oblíbeným cílem pro strávení dovolené, se kvalita hotelů na mnoha místech přiblížila mezinárodní úrovni. pokoje však většinou nebývají dostatečně zvukově izolované, Život se odehrává - zvláště v hlavní sezóně - na ulici, často až do pozdních nočních hodin.
Pokud se nacházíte v blízkosti těchto rušných míst, mohou způsobovat hluk. Automobily a motocykly nepodléhají žádným přísným předpisům.

Z toho usuzuji, že hluk způsobený až nadmíru hlasitou reprodukcí podlehají nějakým normám kromě zmíněných automobilů a motocyklů...

každopádně už nebudu spoléhat na katalog této cestovky ale opravdu budu hledat recenze. Škoda že tak velká cestovka žádné recenze neuvádějí...

Taketo veci sa riesia na mieste vymenou izby (a sam pisete ze to bolo ponuknute), takze uz viac sa asi fakt vyriesit nedalo. Zabava v dovolenkovych centrach je normalna vec, a mnohi mladi to aj vitaju (ja ne a ani na take miesta nechodim to sa zasadne informuje clovek vyhladavanim na internete pred objednanim)
Chybajuce slnecniky neviem, to je dost neprijemne, idealne riesit na mieste, trebars aj kupit si nejaky svoj a dat to preplatit cestovke apod. Jaky ma vyznam teraz kvoli tomu vymahat janeviem strelim par % ceny dovolenky? Ten slnecnik na plazi to spetne uz nevycaruje.

Su aj horsie veci (zamorena izba plesnou apod), pripadne kilometer k moru, plaz na ktorej sa neda vobec kupat apod, to je potom na reklamaciu. Hudba asi ani moc ne, to je skor vlastnost danej destinacie.

P.S. aha takze slnecniky tam boli ale rezervoval si to ten kto prisiel prvy. Tak ale to je fakt normalne. Este som nezazil aby pocet slnecnikov >= pocet hosti.
Nie som pravnik, pisem len zo skusenosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru