Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co dělat ?

Dobrý den , Setkal jsem se s takovým případem poprvé . Má přítelkyně prodávala zlaty řetízek který byl oceněn na 2200 kč prodávala jej za 1800 kč. Paní co jsi jej koupila (nechala si poslat na dobírku ). Posílalo se to přes mě jméno a adresu . Ta paní napsala moc milý mail po převzetí zásilky. Shrnu to aby sem to sem nemusel dávat celé.
Paní píše :popisuje své velké zklamání. že předmět vypadal větší na fotce.(cituji .Velmi rafinovaně působící fotografie běžné velikosti křížku a řetízku,vůbec nepředpokládá,že v zásilce je jakýsi minimodel ).Dále píše že po neděli pojede ke zlatníkovi .Poté mail pokračuje. (zase cituji..Vzhledem k tomu,že mám v rodině dva státní zástupce,nechám propátrat kolik takovýchto zásilek z Vaší adresy odešlo a Vy jste se na úkor slušných lidí obohatila) Poté píše o tom že je jednoduché nachytat lidi na zmenšeninu.Poté píše že za pokus o objevení chytrolínků a poukázání na ně to stojí . Poté píše že má v místě mého bydliště moc dobré známé.Že je nevyužila k informaci ale že to udělá .Poté zase píše své zklamání.

Jelikož se jedná o mou adresu ( kde bylí i mí rodiče) myslím si že by to nikoho nepotěšilo .
Z naší strany vše proběhlo v pořádku a dost mne tento email urazil. Jak se můžu bránit ? Nechápu co čekala ...Každopádně nás situace dost rozhodila. proto prosím o radu .Děkuji Bílek.

Předmět Autor Datum
Povedz jej, že nech ti ho pošle na dobierku naspäť a že si jej ochotný vrátiť peniaze -poštovné. Toť…
Eduard Žanony 02.01.2014 20:45
Eduard Žanony
U inzerátu bylo napsáno že bližší údaje pošle a požádání. Takže nemá šanci uspět ?
bilecek4 02.01.2014 20:52
bilecek4
Nie. EDIT: Teda ak si jej rozmery nezaslal a neboli nesprávne.
Eduard Žanony 02.01.2014 21:34
Eduard Žanony
Moc děkuji ... ne nenapsali jsme nic :) nechtěla to vědět
bilecek4 02.01.2014 22:33
bilecek4
Kupující asi nemá dostatek inteligence nebo nákupních zkušeností, nebo se vůbec nevyzná ve zlatě. A… poslední
TNT 03.01.2014 20:05
TNT
Tak takové kšefty přes poštu k podobnému jednání přímo vybízejí. Nevím, jak pro vás, pro mne je ta č…
Yarda 03.01.2014 10:26
Yarda
Děkuji za radu :) , ale myslím že už to asi nebude nutné už totiž žádné takové šperky nemáme a navíc…
bilecek4 03.01.2014 10:51
bilecek4

Kupující asi nemá dostatek inteligence nebo nákupních zkušeností, nebo se vůbec nevyzná ve zlatě. A nebo se pokusí o vrácení a je třeba si dát pozor. Šperky mají specifické ocenění, není to jen hrubá váha zlata, všechno se hned neroztavuje, běžně se to prodává dál s menší či větší opravou/úpravou.

citace: "že mám v rodině dva státní zástupce"

Vyslovil jsem na toto tento výrok jako tento známý pán ve videu watch

Tak takové kšefty přes poštu k podobnému jednání přímo vybízejí. Nevím, jak pro vás, pro mne je ta částka už významná, volil bych prodej z ručky do ručky, ve vašem případě třeba za přítomnosti zlatníka, kterého by si ta paní vybrala. A příště při takovém kšeftu - poslat fotku na milimetrovém papíru. A mně je divné, proč to ta vaše přítelkyně prodávala přes vaši adresu.

Děkuji za radu :) , ale myslím že už to asi nebude nutné už totiž žádné takové šperky nemáme a navíc to byla chyba paní nezeptala se. Má přítelkyně to dělá přes mou adresu i jméno jelikož u mne nemá hlášené trvalé bydliště. Ještě jednou děkuji za rady :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru